Augmenta la facturació un 5% arribant als 25.500 milions d’euros


Juan Roig i membres del Comitè de Direcció de Mercadona a la zona de taules i cadires del nou Model de Botiga Eficient
contingut patrocinat

Mercadona ha tancat 2019 amb un increment de la seva inversió d’un 46%, el que representa 2.200 milions d’euros. Aquest esforç inversor, realitzat a través dels seus propis recursos, forma part del seu pla de transformació 2018-2023 que pretén impulsar un model d’empresa més digital, productiva, responsable socialment i sostenible, implicada en promoure la prosperitat compartida conscient de la seva responsabilitat en contribuir a millora l’entorn social i econòmic. Pel que fa a la facturació, ha experimentat un creixement del 5% respecte a l’any anterior, situant-se en els 25.500 milions d’euros.

Expansió internacional i noves obertures

Finalment, 2019 ha estat l’any en què Mercadona ha inaugurat la seva primera botiga fora d’Espanya. El 2 de juliol obria el seu primer supermercat a Portugal, una expansió que tanca l’any amb 10 superfícies al territori portuguès.

En total, Mercadona ha obert en els darrers dotze mesos 46 supermercats, consolidant així un total de 1.636 botigues a la península. De les quals 800 han implantat ja el nou Model de Botiga Eficient (Tienda 8), i continua amb el seu desenvolupament de Projecte Frescos Global i la implementació de la seva nova secció A punt per Menjar / Pronto a Comer a 460 supermercats al llarg de l’any.

 

Creixement i creació de llocs de treball

La cadena de supermercats ha complert els seus pronòstics i eleva el seu benefici net fins als 623 milions d’euros (un 5% més que a l’exercici anterior). El 2019, la companyia ha creat 4.200 nous llocs de treball fix, establint una plantilla de 90.000 persones.