Amb la Balear mostren la costa del Llevant a tots els col·laboradors.



Dins l'estiu, després de la floració, és el temps per recollir les llavors de les plantes endèmiques (només es poden trobar a les Illes Balears). El tècnic Carles Cardona del Centre Forestal de les Illes Balears situat a Menut i Víctor Martínez un alumne en pràctiques de biologia, ens han explicat com agafar les llavors i com posteriorment fan la selecció per fer el planter.
Les llavors que hem recollit han estat d'Estepa Blanera (Pholomis italica), antigament s'empraven les fulles de la planta com a blens per les llànties i també s'utilitzaven les fulles per escurar. Hem recollit llavors d'estepa joana (hypericum balearicum) arbust aromàtic que el trossos de la planta s'empraven per socarrar els porcs a les matances i també sempraven per a usos medicinals. I també hem recollit llavors de camamil·la de muntanya (Santolina chamaecyparisus subsp.magonica) molt coneguda i utilitzada per fer infusions, l'homo en Barraca d'Artà en venia ramellets a sa plaça i ses madones les compraven perquè té propietats tòniques, digestives i calmants.
Hem d'agrair als del programa Sembram Futur impulsat pel Soib, que han passat tot el matí al Parc Natural ajudant-nos a fer la recollida. 
Ara a esperar que creixin i dins l'octubre de l'any que ve farem la reforestació al parc. 





Veure el Parc Natural de Llevant des de la mar és molt diferent I molt especial, la setmana passada 64 persones pogueren gaudir d'aquest luxe navegant amb la Balear. Conèixer la història del llevant des de la mar et transporta a altres temps i et fa valorar i estimar el nostre ric i valuós patrimoni.

Els primers dies vàrem fer dues barcades d'agraïment pels col·laboradors de la comarca que durant l'any compartiren els seus coneixements amb els diferents participants de les activitats que es programen durant l’any en el parc.

Agraïm des del parc a la tripulació de la Balear per compartir aquests dies d’estiu amb nosaltres