Decàleg per a una Nit  de San Joan #residuzero

Com acabar amb les tones de residus que deixa la celebració cada any

El moviment Nit de Sant Joan #residuzero, que duen a terme les organitzacions És Racó de ses Ideees i Save the Med, té com a objectiu que la celebració de la Nit de Sant Joan deixi de ser una de les més contaminants de platges i mars.

Per a això, convida tothom que es congregui a les platges a seguir uns senzills consells: anar a la platja amb tassons, utensilis, recipients i senalles o bosses reutilitzables, i a evitar les bosses de plàstic, les begudes envasades en plàstic, els productes d'un sol ús com a tassons, plats i coberts, així com a no deixar llosques de cigarrets ni restes d’espelmes, amb l'objectiu de, en acabar la nit, deixar la platja neta.

Així mateix, aquest mateix diumenge 23 de juny, a partir de les 18 h, tindrà lloc a la Platja des Portixol, Palma, l'esdeveniment anual Nit de Sant Joan #residuzero, que compleix el seu quart any, i que ve carregat d'activitats per a nins i adults.

Aquest esdeveniment —organitzat exclusivament per voluntaris— comptarà amb diferents classes gratuïtes de Txi Kung i estiraments; amb tallers com la caça del micro plàsticemergir amb l'emergència, taller de mandalas, exposició fotogràfica, etc. Així mateix, l'equip de Ràdio Tortuga emetrà un programa de ràdio en directe que transmetrà els detalls. També hi haurà sortejos de sopars i articles reutilitzables entre aquells que es fotografiïn al photocall #residuzero, i durant tot l'esdeveniment hi haurà també voluntaris que facilitaran informació als assistents, i cendrers reutilitzables si els necessiten.

Al web www.nitdesantjoanresiduzero.org es pot trobar una guia pràctica, eines i consells, en català, castellà i anglès, per viure l'esdeveniment d'una manera senzilla i divertida a qualsevol platja.

La Nit de Sant Joan #residuzero forma part d'una sèrie d'accions que volen conscienciar als ciutadans que és possible divertir-se sense generar residus.

La unió d'És Racó de ses Idees, organització sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública que treballa en la promoció de la filosofia, la cultura i el voluntariat cultural, social i mediambiental, amb Save the Med Foundation, organització sense ànim de lucre que se centra en la conservació marina i que treballa per a reduir la contaminació per plàstics i recuperar la biodiversitat del mar balear, permetrà que es realitzi aquest important esdeveniment de manera conscient.

Esdeveniment de facebookhttps://www.facebook.com/events/platja-des-portixol/nit-de-sant-joan-residuzero-2019/309477093331608/

Webhttp://santjoanresiduzero.or



Volem demostrar que es pot celebrar la Nit de Sant Joan sense embrutar la platja, i per això et convidam a celebrar enguany una Nit de Sant Joan residu zero.

- Duu: plats, coberts, tassons i botelles reutilitzables; bosses de tela o senalles, cendrer.

- No duguis: bosses de plàstic, begudes envasades en plàstic, tassons, plats ni coberts de plàstic d'un sol ús, llaunes ni canyetes.

- No llencis les llosques a l’arena, ni abandonis les restes de les espelmes.