Tot i que el darrer projecte de reforma del Passeig Marítim enviat per l'Ajuntament reserva la primera línia per als vianants, segueix eliminant les zones verdes











 

Després de dos anys de retard, a l'espera que l'Ajuntament solucionàs els problemes amb la Demarcació de Costes, sembla que el projecte de reforma del Passeig Marítim de Cala Rajada és a prop de licitar-se i que s'iniciïn les obres, després de la temporada turística. Cal recordar que l'obra la licita i la sufraga amb bona part la Conselleria de Turisme d'acord amb el projecte aprovat i enviat per l'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera. El Consistori gabellí també designarà la direcció de l'obra i la supervisarà.

El darrer projecte remès per l'Ajuntament ha sofert canvis respecte de l'inicial, al qual s'hi oposava Més per Capdepera, perquè estava pensat per a les terrasses dels bars i per a eliminar la pràctica totalitat de zones verdes. Tot i que el batle va manifestar en el seu moment que aquell projecte no es podia modificar, ha resultat que això no era cert. Més per Capdepera n'ha pogut revisar la darrera versió i poc té a veure amb la inicial, ja que, per exemple, tota la primera línia es reserva ara per als vianants, tal i com exigia Més, al contrari del projecte aprovat en un primer moment. Per tant, en aquest aspecte hem de manifestar la nostra satisfacció.

Però els aspectes positius acaben aquí. Malgrat que les zones reservades per a les terrasses dels bars passen a la part interior, la més pròxima a les façanes de les cases i bars, el cert és que aquest lloc per a taules i cadires ara ocupa més espai i a més ho fa a costa de les zones verdes existents a dia d'avui. Aquest darrer projecte proposa un passeig d'asfalt i ciment, sense vegetació, totalment erm. Es preveu plantar uns pocs arbres i habilitar algunes petites jardineres, però desapareixen la pràctica totalitat de zones verdes que hi ha ara, com les que actualment podem trobar entre el Racó de ses Graneres i na Ferradura, o les de davant el Sea Club i el Restaurant del Mar.


Fotografia arxiu. DMC

Atesos els antecedents de l'actual equip de govern pel que fa a arbres i zones verdes del municipi, no ens sorprèn aqueta decisió. Aprofitant els darrers canvis en el projecte s’hagués pogut incorporar vegetació a la proposta, però un cop més ha mancat sensibilitat a l’equip de govern en aquest aspecte. Per tant, sí que era possible realitzar canvis sobre el projecte inicial, abans que sortís a licitació, però aquests s'han fet sense que es prevegin zones verdes que donin vida a l'esplanada de ciment i asfalt.

Més per Capdepera aposta per un passeig per als vianants i que també respecti part de la personalitat de l'actual, i que no passi a ser un passeig més, ben igual que els que podem trobar a qualsevol altre nucli turístic. Per això exigim a l'equip de govern de l'Ajuntament que introdueixi modificacions en la darrera versió, incorporant vegetació i zones verdes, tot plegat abans de licitar-se les obres. En aquest sentit, hem demanat una comissió informativa urgent per parlar-ne. Si pel motiu que sigui aquesta petició no es pot atendre, Més per Capdepera hi farà canvis durant l'execució de l'obra si té responsabilitats de govern.  

 

 Més per Capdepera