Tots les persones que han patit danys a causa de les inundacions es poden apuntar a les diferents ajudes que atorguen els organismes oficials. 


 
 
Ajudes que atorgarà el Govern Central en casos de declaració de zona catastròfica
 
Per a tal efecte, des del dia que s’aprovi per Consell de Ministres zona catastròfica el Llevant de Mallorca els afectats gabellins tendran un mes de termini per reclamar dites ajudes.
Els tipus d’ajuda són: 
- Habitatge habitual.
- Famílies amb víctimes mortals.
- Locals comercials

El dia que entrin en vigor les ajudes informarem a través d’aquest mitjà. 
Per a més informació: www.proteccioncivil.org/informacion-practica

Ajudes del Consell Insular de Mallorca i de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears
 
El Consell de Mallorca i el Govern de les Illes balears estan treballant en unes ajudes per als afectats però aquestes estan pendents d’aprovar-se pel Consell de Govern. Aquestes ajudes no són finalistes amb la resta d’ajudes dels altres organismes.

Ajudes d’Emergència Social

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears dóna unes ajudes a les famílies que el seu habitatge habitual s’ha vist afectat per les inundacions. Per a poder sol·licitar-les han d’estar empadronats a dit habitatge o tenir un contracte de lloguer.

Ajudes de l'Ajuntament de Capdepera

L'Ajuntament de Capdepera està treballant en una línia d'ajudes per a les persones afectades que seran compatibles amb la resta. S'informarà quan es puguin sol·licitar.
Les persones interessades en aconseguir qualsevol d’aquestes ajudes explicades es poden posar en contacte amb l’Ajuntament de Capdepera (971 56-30-52) on se’ls informarà de les passes a seguir.

Ajudes del Consorci de Compensació d’Assegurances
 
Les persones que han patit danys als seus habitatges i/o vehicles i aquests béns estaven assegurats es poden posar en contacte amb el Consorci de Compensació d’Assegurances al telèfon 902-222-665 / 952-367-042, de dilluns a divendres de 9h a 18h.