El recurs de l’Advocacia de l’Estat contra les ajudes a la retolació en català de Capdepera és ridícul i absurd, i fa una passa més en l’onada repressiva que estam patint







 

Més per Capdepera no pot fer més que mostrar la seva més absoluta indignació i rebuig al recurs interposat per l’Advocacia de l’Estat, i recolzat per la Delegació de Govern, contra les ajudes a la retolació en català que atorga l’Ajuntament de Capdepera.

Aquestes ajudes, que fa 26 anys que existeixen, compten amb un consens polític absolut i tenien com a únic objectiu facilitar la presència de la llengua pròpia en una zona turística en què des de fa anys el català ha experimentat un preocupant retrocés social. En l'àmbit comercial, els idiomes dominants són castellà i alemany, mentre que el català, llengua pròpia de les Illes Balears, s’ha vist relegat a casos testimonials. Sense aquestes ajudes, que cal dir que són molt minses, la nostra llengua estaria en una situació encara més delicada.

Més per Capdepera no té cap dubte que aquesta mesura s’emmarca en la ferotge campanya que disputen C’s i un sector del PP per demostrar la seva espanyolitat. Malauradament, sembla que l’única manera que entenen per fer palès aquest sentiment és atacant i arraconant les llengües i cultures minoritàries que formen part de l’Estat espanyol, una actuació que creuen que els pot donar rèdits electorals en determinats llocs. Resulta curiós, en tot cas, que aquesta campanya repressiva que pretén atacar la diversitat cultural i lingüística vulneri la mateixa Constitució i l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, atès que aquestes normes precisament reclamen la protecció d’aquesta diversitat.

Lògicament, l’equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera té el suport incondicional de Més per Capdepera per a oposar-se al recurs interposat i per seguir encara amb més força amb les ajudes a la retolació en català. En moments tan complicats com els que estam patint en matèria de llibertats, pensam que s’ha de ser ferm i no fer una passa enrere en qüestions plenament acceptades per la societat de les nostres illes.

 

Més per Capdepera