L’Anuari 2017 de Cap Vermell
  ha engreixat, mostra eloqüent de l’in-crement d’informació vessada a la revista digital del mateix nom, la qual cosa, no hi ha dubte, suposa—malgrat no ho sembli – una feinada pels responsables de la edició, que any rere any, resta més acurada. Enhorabona!,

 Però.. (sempre hi pot haver un emperò..), volem fer un incís -- una volta haver llegit l’Anuari  de cap a peus-- i demanem disculpes per la gosadia. Que ningú no s’ho pregui a mal!

 De les 34 pàgines del Anuari dedicades a “Cultura”, no localitzem cap apartat, per minso que fos,  dedicat al cinema ( què, també, és cultura). Dir-vos que Capdepera es un poble privilegiat a l’hora d’estrenar pel·lícules al mateix temps que la majoria de pantalles del grans cinemes de Mallorca. D’aquest fet, els entesos en són ben conscients.

 A aquesta Associació, en la que tenim cura que els aficionats de la comarca pugin veure films de qualitat, de categoria, -dels que pocs altres indrets poden gaudir--  no ens dol haver de fer osques a la taquilla per tal d’oferir això: qualitat, i ho feim pensant amb el assidus a les projeccions oferint els avantatges dels abonaments a preu reduït  per a socis habituals o,  en el seu defecte, amb un preu de localitat 3 € més econòmic que a altres pantalles de l’illa.

 En un espai municipal com el nostre que acobeix, com tots sabeu, teatre, espectacles i altres representacions  (dels que sí parla l’Anuari ), a les que així mateix s’ha de pagar entrada, de vegades a preu no tan baix com el de cinema, les nostres projeccions  no pretenen altre cosa que poder omplir un buit dintre el ja de per sí dens panorama cultural local. Per tant no entenem quin deu ser el motiu del descuit d’incloure el cinema del nostre poble a l’esmentada secció de la publicació anual.

Ens ratifiquem (pels qui, encara, ho dubtin): El cinema també es cultura.

 Moltes gràcies.      

A.C.C.C.

Nota de redacció:
És ben cert  que el cinema és cultura i que l'oferta que ofereix el cinema de Capdepera és molt digna. Els cinèfils de Capdepera (i comarca) estan d'enhorabona, ja que poden gaudir de les millors pel·lícules de la cartellera gairebé d'estrena. Des del primer moment Cap Vermell ha col·laborat en la mesura de les seves possibilitats a la difusió d'aquesta excel·lent oferta.
Pel que fa a la no inclusió de cap referència al cinema en l'anuari 2017, el motiu és que no s'ha publicat cap critica ni comentari de les pel·lícules ( des d'aquí animem a qualque cinèfil/a afer-ho) durant l'any 2017, i l'anuari és un resum del que s'ha publicat. Així i tot, mirarem de incloure un resum en el proper anuari. Esperem comptar amb la col·laboració de l'Associació Cinema de Capdepera.