MÉS per Capdepera ha presentat avui una moció per protegir d'urgència els arbres de Can Creu i per aprovar una ordenança que reguli la conservació dels arbres singulars del municipi”.








 

MÉS per Capdepera ha presentat avui una moció per ser tractada en el pròxim plenari en la qual es soli·licita per un costat la protecció urgent dels dos arbres del solar de Can Creu, davant la Plaça de l'Orient, i de l'altra l'aprovació d'una ordenança que reguli la conservació dels arbres singulars del municipi.

Els dos arbres que necessiten protecció urgent són l'Araucaria i la Washingtònia, de més de 20 metres d'alçada i més de 100 anys d'edat, que formen part dels jardins del Casal de Can Creu situat en ple centre històric de Capdepera i que són vertader punt de referència al poble. Atès que sembla que hi ha obres de remodelació projectades al casal de Can Creu, les quals podrien causar danys als dos exemplars, entenem necessari prendre mesures adients per a la seva protecció i conservació.


Però també és necessari que es realitzi un catàleg d'arbres singulars del municipi, tal i com ja va proposar Més per Capdepera fa uns tres anys i que a dia d'avui no ha rebut cap resposta de l'equip de govern. Els regidors ecosibiranistes varen presentar les fitxes d'un bon grapat d'arbres únics a partir del treball previ realitzat pel naturalista local Felip Esteva. Aquests arbres són exemplars que per les seves característiques i singularitat són mereixedors de formar part del nostre patrimoni cultural i natural, fet que implica que sigui d'interès públic la seva protecció i conservació.

Per facilitar la protecció, conservació i millora de l'arbrat catalogat, així com la seva defensa, foment i cura, Més per Capdepera també proposarà l'aprovació d'una ordenança municipal atès que els ajuntaments són competents per protegir el seu arbrat.

En els darrers anys la tala i escassa cura dels arbres dels espais públics ha estat una constant en el nostre municipi, posant-se de manifest la poca sensibilitat de l'equip de govern. Per això des de Més pensam que no es pot seguir mirant cap a una altra banda i que ja ha arribat l'hora d'aprovar els instruments imprescindibles per protegir els arbres més singulars.

Més per Capdepera