La torre de telecomunicacions de Capdepera està pendent de l’aprovació de l’interès general per part del Consell de Mallorca


  

L’Ajuntament de Capdepera i Multimèdia de les Illes Balears de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, estan esperant que el Consell de Mallorca declari com a Bé d’Interès General la instal·lació de la torre de telecomunicacions de Capdepera.

El projecte d’instal·lació de la torre ja ha estat aprovat per la comissió de Medi Ambient del Consell de Mallorca i publicat al BOIB (14-12-17), per tant, només queda l’aprovació d’Interès General per poder executar-lo i col·locar la torre definitiva.

 

Antecedents

Cal recordar que el febrer de l’any passat, a causa d’un temporal de vent, la torre de telecomunicacions de Capdepera va caure quedant totalment destrossada i afectant a tots els serveis de telecomunicació del municipi gabellí: TDT, Internet, telefonia mòbil, TETRA, Policia Local i Protecció Civil, i Taxis, als nuclis urbans de Capdepera, Cala Rajada, Cala Mesquida i Sa Pedruscada. Canyamel i Sa Font de sa Cala no es van veure afectats perquè tenen els seus repetidors.                                                                           

En els dies posteriors es van recuperar tots els serveis amb la instal·lació provisional de torres individuals per cadascuna de les companyies que hi operen. En el termini d’un mes havia d’estar instal·lada la nova torre, però no es va poder col·locar per motius legals ja que el puig de sa Cova Negra, zona on està col·locada, és ANEI.