Celebram l'acord entre govern i ajuntaments per impulsar l'ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant


La Conselleria de Medi Ambient i els ajuntaments d'Artà i Capdepera posaran en marxa un procés de participació ciutadana per definir l'ampliació del parc

 

A poc a poc sembla que es perfilen avanços en un dels grans temes pendents en la protecció del patrimoni natural a les Balears: l'ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant.

Recordem que en 2003 el Parlament, a instàncies del Govern del PP presidit per Jaume Matas, retallà el parc declarat dos anys abans i el reduí en més del 92% de la seva extensió original (passà de 21.507 hectàrees a només 1.671).

Des del GOB valoram molt positivament l'acord entre les tres administracions per començar a avançar cap a l'ampliació del parc, iniciant per això un procés de participació ciutadana. Recordem que fa mesos l'ajuntament d'Artà ja es va pronunciar per unanimitat a favor de l'ampliació del parc natural.

Animam a Conselleria i ajuntaments a treballar des d'ara i sense més demora per aconseguir un parc amb el màxim consens possible, marítim i terrestre, amb un àmbit suficient com per donar cobertura a altres figures de protecció que en aquests moments ja són vigents (LIC, ZEPA i Reserva Marina) i, evidentment, preveure una dotació suficient de recursos per a fer possible la seva gestió adequada.


GoB Mallorca