La manca de previsió i celeritat del govern municipal pot fer que Cala Rajada estigui en obres en ple estiu.



L'equip de govern municipal ha tengut des de gener per contractar i executar les obres d'asfaltatge de carrers i supressió de barreres arquitectòniques.

 

Els regidors de MES per Capdepera critiquen que les obres d'asfaltatge de carrers i supressió de barreres arquitectòniques al centre de Cala Rajada comencin a mitjans maig i acabin a finals de juliol. Aquest fet ha provocat, i en raó, les queixes de comerciants, restauradors i hotelers de les zones afectades.

Cal recordar que les obres estan subvencionades pel Consell de Mallorca i que quan es va treure la convocatòria es va explicar a tots els ajuntaments, amb la celebració d'una assemblea de batles específica, que degut a que els diners sortien del romanent de l'exercici anterior les obres s'havien de justificar i tenir acabades a dia 31 d'agost. Per això, es va recomanar als ajuntaments que per evitar problemes presentassin obres que no afectassin a nuclis turístics si no les podien fer abans de la temporada.

Tot i així, l'equip de govern de Capdepera va decidir presentar unes inversions que afectaven al nostre principal nucli turístic, sabent que fins i tot tramitant la contractació de manera urgent i eficient s'haurien de dur a terme al començament de la temporada.

MES per Capdepera recordam, a més, que la tramitació no ha estat ni àgil ni eficient, i ha tengut retards injustificables: el procés de licitació de les obres començà a mitjans febrer quan s'hauria d'haver començat al gener, des que s'adjudica el contracte dia 16 de març fins que es formalitza, dia 4 d'abril, passa quasi un mes i a dia d'avui encara no han començat les obres (des març que s'havien adjudicat).

Estam segurs que si s'hagués actuat amb diligència, donada la importància de no realitzar obres durant l'estiu, aquestes podrien haver començat a finals de març i no mitjans maig.”

Allò realment indignant és que després de l'advertiment del Consell de Mallorca, el batle ara decideixi, davant l'allau de crítiques totalment justificades i predicibles, demanar un pròrroga al Consell i li passi així la patata calenta d'una situació que ha generat el govern municipal.

El govern municipal sap de la dificultat del Consell de retardar la data de justificació de les obres i des de MES pensam que s'han equivocat a l'hora de presentar aquests projectes que afecten a Cala Rajada. “Es podrien haver presentat infinitat d'iniciatives que no suposassin obres, renous, males olors, talls de carrers, etc., i no ho han fet. A més, han jugat amb uns terminis molt ajustats que no han sabut complir.”

Des de MES som conscients que aquestes obres no es poden realitzar en plena temporada, ja que afectaran molt negativament la imatge del nostre municipi i crearan moltes molèsties a veïns, turistes, i sobretot als establiments de les zones afectades. Per altra banda, tenim clar que l'únic responsable d'aquesta greu situació és l'actual equip de govern de Capdepera ja que el Consell Insular va avisar amb temps, i les bases d'adjudicació deixaven clar quin era el termini màxim per a la justificació de les obres. 

Tot i així, si no volem perdre la subvenció i no tenir obres en ple juliol, l'única esperança és que el Consell de Mallorca trobi la manera (bastant improbable) d'ampliar els terminis i així poder pal·liar el desgavell i caos generat pel nostre batle. Cal destacar que des de MÉS per Capdepera estam fent tot el possible per poder ampliar el termini de justificació i ja ens hem adreçat als nostres càrrecs insulars.

 MÉS per Capdepera