Pressuposts 2017: els vehicles amb baixes emissions veuran reduït l'Impost de Circulació. També s'invertirà en el clavegueram de Cala Rajada a compte de les inversions sostenibles




 
   MÉS per Capdepera es va abstenir en la votació dels Pressuposts per a l'any 2017. No són els pressupostos de MÉS i entre altres coses l'aposta mediambiental encara és magra. Tot i això, recullen dues propostes de MÉS en aquest sentit: una bonificació del 60% de l'Impost de Circulació a vehicles amb 0 emissions i del 50% a vehicles amb menys de 123 grams per kilòmetre. També es dedicaran almenys 5.000 € per a la retirada progressiva de les bosses de plàstic d'un sol ús.

   També valoram positivament el pacte assolit per augmentar el pressupost de l'Escola d'Adults i en normalització lingüística, així com també en les quantitats que es dedicaran a mantenir les infraestructures i que es reflecteixen en diverses partides: un estudi d'infraestructures, manteniment i tancament de solars, marquesines per a les aturades de bus, manteniment i substitució de clavegueram, aceres i voravies, etc.

   S'han pactat igualment les partides a càrrec de les inversions sostenibles 2017, tant les del Consell de Mallorca com les del mateix Ajuntament. Pel que fa a les del Consell, la primera que es farà per ordre de prioritat serà la del clavegueram i les pluvials del centre de Cala Rajada. Es tracta d'una petició expressa de MÉS per Capdepera. Pel que fa a les inversions sostenibles de l'Ajuntament, es va pactar que en primer lloc es farà el pàrquing de can Patilla. També es varen consensuar els projectes que es presentaran a l'Impost de Turisme Sostenible l'any que ve: un tram de carril bici i l'extensió del passeig de les Atzavares entre n'Aguait i es Carregador, aquest darrer proposat per MÉS.

 Però aquests pressupostos també tenen ombres. Més per Capdepera rebutja la reducció del pressupost de festes populars. L'any que ve el seu augment serà condició indispensable. Per altra banda, les inversions a can Rata i a la rotonda de cala Agulla no són prioritàries i pensam que el municipi té altres urgències. També trobam a faltar més inversions mediambientals i en instal·lació d'energies renovables en els edificis i infraestructures públiques; o més pressupost per a cultura, mobilitat sostenible o participació ciutadana, entre moltes altres mancances.

   Cal dir que MÉS per Capdepera vigilarà molt de prop l'execució d'aquests pressuposts atès que de les partides que vàrem pactar l'any passat n'hi ha algunes que no s'han executat, com ara els 30.000 € que ja se varen pressupostar per a l'estudi d'infraestructures, o els 200.000 € per asfaltar algunes zones de sa Font de sa Cala, dels quals tan sols se n'han gastat 80.000. Aquest compliment durant l'exercici 2017 determinarà el posicionament de MÉS davant pactes futurs.