EU de Capdepera insisteix davant l'Ajuntament sobre la perillositat de la carretera de Cala Mesquida 



A Manacor hi ha organitzada la presentació d'un documental de Metges del Món, sobre l'exclusió sanitària a Espanya

EU de Capdepera denuncia que, després d’haver posat en coneixement de l’ajuntament la perillositat de la carretera de Cala Mesquida, mitjançant una instancia presentada el dia 4 de setembre d’enguany, no ha rebut cap resposta ni s’ha donat cap solució als problemes denunciats. 

Per no haver pres les mesures necessàries, durant l’estiu s’han produït una successió d’accidents que han afectat a visitants i treballadors de Cala Mesquida.

Reiteram el que per a nosaltres són els principals problemes de seguretat d’aquesta carretera que són: la manca de qualsevol protecció a la zona on la carretera va en paral·lel a un torrent, per tal d’evitar caigudes accidentals i la manca de senyalització vial que fa que augmenti el risc de sortir-se del carril de circulació, especialment per la nit. 

EU de Capdepera torna a insistir a l’ajuntament per a que, a la major brevetat, redacti un projecte de millora de la carretera de Capdepera a Cala Mesquida que inclogui a solució als problemes denunciats, així com un millorament general d’aquesta via que té una circulació important, sobre tot en temporada turística. Així mateix reclamam que aquest projecte es sotmeti a un període suficient d’informació publica que permeti als veïns i usuaris fer les al·legacions o suggeriments pertinents.

Per últim, EU reclama que la redacció del projecte, la seva exposició pública i l’execució es facin amb l’agilitat suficient que permeti que les obres estiguin acabades i completament operatives per a la pròxima temporada, de tal manera que en l’època de major transit de vehicles es pugui circular amb seguretat per ella.

 EU Capdepera

Metges del Món i Esquerra Unida projecten a Manacor un documental sobre els retalls a la sanitat pública i els col·lectius que han quedat exclosos.

Serà el dissabte 9 de novembre, a les 19:00 a l’auditori de l’Escola Municipal de Música i Dansa


“Cuánto ganamos, cuánto perdimos” és el títol del documental que Metges del Món i Esquerra Unida projectaran aquest dissabte 9 de novembre, a les 19:00 h, a l’auditori de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Manacor (c/ Fàbrica, 2, just al costat de la Plaça Ramon Llull). 

L’acte, d’accés lliure i gratuït, estarà presentat pel coordinador d’Esquerra Unida de Manacor, Xavier Morell. Després de la projecció, hi haurà una taula rodona amb representants de Metges del Món i de Natxo Martín, coordinador de l’Àrea de Salut i Benestar Social d’Esquerra Unida.

Aquest film documental, dirigit per Javier Arcos i Javier Jarrillo, és la crònica de l’exclusió sanitària a Espanya, arrel del Real Decreto Ley 16/2012 que va entrar en vigor l’1 de setembre de 2012 i que va suposar deixar fora del sistema públic de salut (fins aleshores universal i gratuït) a diversos col·lectius. Els més perjudicats, les persones immigrants residents a Espanya, en situació administrativa irregular. Es calcula en més de 500.000 els afectats.

Durant 72 minuts, a través d'entrevistes a personalitats de les diferents àrees relacionades amb el Dret a la protecció de la salut (Salut Pública, Economia de la Salut, Drets Humans, Polítiques Sanitàries, Societats Científiques) i a través de testimonis d'immigrants afectats per la nova situació, el documental denuncia aquesta nova legislació.