Des del PSM-Entesa volem agrair al Batle la convidada realitzada en el darrer Plenari per entrar a formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera. Però després de consultar afiliats i simpatitzants pensam que a dia d’avui no es donen les condicions per acceptar la invitació.





Analitzada l’actual situació, els motius principals de la nostra negativa es poden resumir de la següent manera:

1.- Tot i els problemes interns que hi pugui haver a l’actual equip de govern, el cert és que no existeix una situació de crisi o inestabilitat que justifiqui la incorporació de nous regidors. L’equip de govern compta amb una majoria suficient, i més si finalment Es Grup accepta la invitació.

2.- Tot i que es pogués dur a terme una redistribució d’àrees i de sous, entenem que 11 o 12 regidors amb tasques de govern són excessius per a un municipi com el de Capdepera. Seria un grup de feina difícil de coordinar i que no seria coherent amb allò que hem vengut demanant al llarg d’aquesta legislatura: racionalització de dedicacions i de sous.
 
3.- Entrar a l’equip de govern no significa tan sols acceptar unes determinades àrees de govern i adherir-se a les polítiques generals que ja es vénen aplicant. S’haurien de pactar i consensuar unes polítiques generals i unes prioritats en les quals el PSM-Entesa s’hi sentís còmode, quan es compta amb massa poc temps per a dur-les a terme. No tendríem tampoc els regidors de PSM-Entesa un marge raonable –un any i mig fins a les properes eleccions – per a intentar dur a terme les nostres idees i punts programàtics. 

4.- Pel que fa al front comú contra el PP que demana el Batle, no hi ha cap problema. Si hi ha un partit interessat a arraconar les actuals polítiques del PP a nivell autonòmic, aquest és el nostre. Però aquest front comú es pot dur a terme sense necessitat d’entrar a l’equip de govern, com ja hem demostrat en nombroses ocasions, recentment, en qüestions com l’educació o la llengua.
 
Dit això, des del PSM-Entesa som conscients que les relacions en aquests darrers anys amb l’equip de govern, i en especial amb el PSOE, no han estat les millors, ja que hem tengut diferències tant en la línia política com en les formes amb que aquesta s’ha aplicat. Pensam, però, que seria desitjable per tothom, d’aquí en endavant, refer els ponts que s’hagin pogut rompre i  treballar en tot allò que ens uneix, que és molt, més que no en les diferències que poguem tenir. És la intenció del PSM-Entesa, i així ho hem fet a saber al Batle, intentar arribar a acords i consensos en els temes bàsics que afecten els ciutadans del municipi, i quedam a la seva disposició en aquest sentit.
 
Finalment, volem fer saber als nostres votants i simpatitzants que la vocació del PSM-Entesa és la de governar i assumir responsabilitats. Tenim idees per a millorar el municipi i ganes de treballar per a aplicar-les. Però també és evident que en aquesta legislatura no s’han donat les condicions mínimes per entrar a governar, ni a l’any 2011 amb la convidada del PP, ni ara, per raons diferents. Per tant, a les properes eleccions ens tornarem a presentar amb la intenció de ser una alternativa seriosa de govern i de dur endavant el nostre model de poble.
 
                                             PSM-Entesa Capdepera