L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Capdepera conjuntament amb l'empresa COEXA, com a empresa adjudicatària del contracte de servei públic de neteja viària, ha posat en marxa una campanya de lluita contra els excrements de cans a la via pública, amb l’objectiu de millorar la neteja del municipi.

Aquesta campanya consisteix en la col·locació de dispensadors de bosses per recollir els excrements de cans i s'han ubicat als passejos litorals (Av. Amèrica, passeig de Ses Àmfores, passeig de Ses Atzavares, passeig de Cala Lliteres, torrent de Canyamel...); edició de fullets informatius i repartició de dispensadors de bosses per col·locar a la corretja del ca. Aquesta campanya fou una millora oferta per l'empresa COEXA.

 

A partir de dilluns dia 22 de juliol es regalarà a tots els propietaris de cans que ho demanin i que acreditin la tinença d’un ca (mostrant la cartilla sanitària) un dispensador de bosses per col·locar a la cadena del ca, a part del fullet informatiu. Es lliurarà gratuïtament a les oficines municipals (Edifici Ca'n Creu d'Inca i edifici Cap Vermell) i als centres veterinaris del municipi. A més, fins a principis d’agost personal de l’Ajuntament de Capdepera i de l’empresa COEXA repartirà dita informació pels passejos a la gent que vagi passejant el seu ca.

El fullet informatiu recorda que, segons l’Ordenança municipal de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic de Capdepera, queda prohibit deixar excrements a la via pública i la sanció es pot apujar als 750€ de multa.