“Els problemes que pateix Cala Rajada a l'estiu no es resoldran si no hi ha un decidit lideratge polític per part de l'Ajuntament, implicant tots els sectors, que cerqui idear i executar un pla  que permeti substituir una part del turisme que rebem per un altre de major qulitat”

 


 

Un cop transcorreguda una part de la temporada turística podem concloure que, malauradament, Cala Rajada segueix patint molts dels problemes detectats en anys anteriors: actes incívics, renou, presència massiva de tiqueters, etc; problemes que no només molesten els veïns, sinó que també perjudiquen la imatge de la zona com a destinació turística i de retruc l’oferta complementària.

Des del PSM-Entesa volem reiterar que aquests problemes difícilment es resoldran si no s’exerceix un decidit lideratge polític per part de l’Ajuntament, que impliqui tots els sectors afectats -administracions, hotelers, oferta complementària, veïns-, per tal de traçar i executar un pla que permeti substituir una part del turisme que rebem per un altre de major qualitat, a mig i llarg termini.

És cert que enguany s’han pogut observar alguns gests, com ara un lleuger augment en el control d’actes incívics, la clausura d’algun establiment que venia alcohol més enllà de les dotze del vespre o la major presència policial en algunes platges del municipi; així com també una major col·laboració dels sectors implicats -hotelers, bars nocturns...- per ajudar a  controlar la situació. En qualsevol cas, aquests petits canvis segueixen essent totalment insuficients.

Especial atenció mereix el fenomen dels tiqueters, presents a tots els racons de Cala Rajada, ja siguin platges o carrers, que continuen incomplint reiteradament les ordenances municipals, a pesar dels intents de la policia per fer-hi front. Els tiqueters s’han convertit en un problema molt greu, ja que assetgen els turistes i els molesten, sense cap contemplació i sense que les sancions que imposa la policia tenguin cap efecte -molts tornen a l’activitat al cap de pocs minuts.

Davant aquesta situació inacceptable, en el darrer Ple vàrem demanar a l’equip de govern una comissió d’interior urgent per tractar el tema i cercar-hi solucions efectives. Es coneixen els punts de trobada i organització dels tiqueters i les persones que els controlen. Només cal actuar.

Consorci de Llevant.- En el darrer Ple vàrem demanar a l’equip de govern com és que l’Ajuntament de Capdepera és l’únic del Llevant que no és present a les reunions per a la creació d’un consorci entre els municipis de la comarca -Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Sant Margalida-. Aquest moviment s’està endegant per tal de fer front a les retallades en les competències municipals planejades pel Govern central així com per reduir despeses en els serveis.

Segons l’equip de govern, es tenen dubtes sobre la viabilitat d’aquest consorci i s’està a l’espera dels fruits que pugui donar. Pensam, lògicament, que aquesta actitud és inadmissible i que l’Ajuntament de Capdepera hauria d’enviar representants a les reunions que s’estan mantenint per a exposar i defensar els interessos del nostre municipi. Si finalment aquest consorci no prospera en la forma esperada, res s’haurà perdut per intentar-ho i per dedicar unes hores exposant els problemes comuns.

 

Des del PSM-Entesa sempre hem defensat que la viabilitat econòmica dels municipis passa per mancomunar serveis i de fet així ho contempla el nostre programa electoral. Hi seguirem insistint.

Mocions aprovades.- Des del PSM-Entesa volem mostrar la nostra satisfacció per l’aprovació en el darrer Ple de dues mocions en les quals hem participat de forma molt activa: la que rebutja el reg de camps de golf amb aigua potable procedent d’aqüífers i demana la protecció d’una zona del torrent de Canyamel; i la que sol·licita a Ports de les Illes Balears que el vaixell Balear Jet deixi de tenir el seu amarrament habitual en el port de Cala Rajada.

Trastos en els contenidors.- Des del PSM-Entesa darrerament venim observant un preocupant augment d’actes intolerables per part d’alguns residents, consistents a deixar en els contenidors ordinaris tot tipus de trastos que no s’hi poden depositar: poda, ferros, mobles, sanitaris, capces, matalassos, etc. Aquests actes no només dificulten la neteja del municipi, sinó que a més produeixen una molt mala imatge.

En el darrer Ple vàrem expressar la nostra preocupació davant la impotència de l’Ajuntament per fer front a aquesta situació i demanàrem accions fermes per a evitar aquesta contínua transgressió de les normes bàsiques de convivència.

 

PSM-Entesa de Capdepera