25 de novembre 2012,
Dia internacional contra la violència de gènere









El proper diumenge 25 de novembre es commemora el Dia internacional contra la violència de gènere. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania, s’ha penjat a les façanes de l’Ajuntament i del centre Cap Vermell una pancarta amb el símbol del llaç lila.

A més, cal recordar, que en la passada sessió plenària del 8 de novembre el consistori de Capdepera va aprovar per unanimitat una moció de l’Institut Balear de la Dona que condemna el maltracta que pateixen moltes dones i els seus fills.

La violència de gènere inclou qualsevol tipus d’abús físic, emocional, sexual, econòmic i psicològic, i tot i que el col·lectiu més afectat és la dona, també hi ha homes que la pateixen. Per ajudar i assessorar a les víctimes de violència de gènere existeixen diferents organismes.

Per una banda, la Policia Local de Capdepera (971565463) així com la Guàrdia Civil d’Artà (062) atenen i registren denúncies de violència de gènere i estan coordinats per actuar davant d’una situació d’aquest tipus.

Per altra banda, i com s’ha comentat, existeix l’Institut Balear de la Dona que presta un servei d’atenció social telefònica i d’acompanyament per a casos d’urgència de violència de gènere les 24 hores i els 365 dies de l’any (971178989) per a totes les persones residents a les Illes Balears. Aquest servei va dirigit a dones víctimes de violència gènere, als seus fills menors i altres familiars dependents que es trobin al seu càrrec en el moment de l’emergència.

Existeixen també telèfons curts d’atenció com el 112 o el telèfon estatal d’ajuda i assessorament 016, que té la característica que no surt reflectit a les factures telefòniques.

Per a més informació podeu consultar el web de l’Institut de la Dona:

http: //ibdona.caib.es