“PSM-Entesa demana més control dels grups organitzats de tiqueters i majors sancions per als establiments reincidents”.








    Tot i ser una activitat prohibida per la recentment aprovada Ordenança de Convivència Ciutadana, un dels majors problemes que pateix el municipi de Capdepera, i més concretament Cala Rajada, és l’actuació dels tiqueters que, tothora, ofereixen als turistes els serveis de determinats establiments. A qualsevol hora del dia es pot comprovar com a les platges de cala Agulla i Son Moll, entre altres llocs, aquests grups assetgen la gent, sense cap tipus de control ni límit, provocant molèsties constants als turistes amb una pressió desmesurada.
   Aquests grups ofereixen tot tipus de serveis, sobretot de determinades discoteques i de festes a la mar, venent una imatge de Cala Rajada basada en l’alcohol i on tot val. Fins i tot, aquests grups organitzats ofereixen a joves alemanys la possibilitat de guanyar uns diners durant l’estiu fent de tiqueters, ja que si són els mateixos turistes els que fan aquesta funció passen més desapercebuts. Algun grup d’aquests, conscient de la il•legalitat que està cometent, fa pública la seva activitat a les xarxes socials, oferint a joves visitants la possibilitat d’infringir les ordenances aprovades per l’Ajuntament. I lògicament, sense cap tipus de contracte o cobertura social.  
   Aquesta situació, a més de ser il•legal, contribueix a oferir una molt mala imatge del nostre municipi, motiu pel qual demanam a la Policia Local i a la Guàrdia Civil que actuï contra aquests grups.
   Per altra banda, hi ha establiments nocturns i d’altra oferta complementària, sobretot discoteques, que utilitzen sense cap tipus d’escrúpols aquests tiqueters, sabent que està prohibit doncs ja han estat sancionats amb anterioritat, fins al punt que alguna discoteca té més de vint d’aquestes persones assetjant els turistes per tot Cala Rajada. Per tant, PSM-Entesa demana a l’equip de govern que estudiï la possibilitat d’introduir sancions més dures a l’Ordenança de Convivència Ciutadana en el sentit de que la reiteració d’infraccions lleus i/o greus previstes a l’Ordenança, com podrien ser la d’utilitzar tiqueters, renous per per sobre del permès, deixar treure begudes al carrer, etc, pugui suposar la suspensió de la llicència d’activitat i el tancament de l’establiment durant un període de temps.   

   PSM-Entesa de Capdepera