MOLTA NORMATIVA, QUE S’HA DE FER COMPLIR

El Ple del passat dijous 5 de juliol va aprovar dues noves normatives amb el vot favorable del PSM-Entesa: L’Ordenança de Circulació i el Reglament de Participació Ciutadana.

Pel que fa a l’Ordenança de Circulació el nostre vot va ser finalment positiu ja que varen ser acceptades i introduïdes un bon nombre de les propostes fetes per nosaltres, la major part de les quals destinades a conciliar el trànsit rodat en els nuclis urbans del municipi amb els drets dels vianants i veïns. Per posar alguns exemples s'han introduit, a propostra nostra, limitacions de velocitat en aquelles zones on la circulació rodada coincideix amb la presència habitual de vianants així com en les proximitats de centres escolars.

Aquesta ordenança contempla també la possibilitat d’introduir la coneguda zona blava o ORA a determinades zones del municipi. Hem de dir, però, que si l’equip de govern decideix en el futur la implantació d’aquest sistema s’ha d’obrir abans un debat previ, no només per mirar com i on fer-ho, sinó també perquè vagi acompanyat de tota una sèrie de mesures per afavorir una mobilitat més sostenible i respectuosa amb l’entorn. Aquestes mesures han de mirar de reduir l’excessiva dependència del cotxe i han d’afavorir una major presència de vianants i bicicletes. Una primera idea, que venim defensant des de fa temps, és la de convertir determinats carrers de Cala Rajada, com ara Elionor Servera, només per a vianants durant els vespres, sobretot a l’estiu.

Per altra banda, també donàrem recolzament al Reglament de Participació Ciutadana, perquè està inspirat en el model que el PSM ve aplicant des de fa temps en distints municipis. La tasca que té ara l’equip de govern és aplicar-lo i establir tots els mecanismes necessaris perquè els ciutadans aprofitin aquest nou instrument i participin d’una forma més decisiva en la presa de les decisions que els afecten. L’Ajuntament de Capdepera té molta feina per endavant a l’hora d’implicar la població, com ara la creació de grups de voluntariat que puguin col·laborar en aspectes mediambienals, culturals…

Finalment, hem de comentar que seguim molt preocupats per la situació d’incertesa i crispació que regna entre els treballadors municipals, una situació a la qual s’ha arribat, al nostre parer, per una política equivocada del batle i l’equip de govern, basada en la imposició i en la creació de desigualtats entre uns i altres. Aquesta situació no fa més que deteriorar-se cada dia que passa i tornam demanar al batle que reuneixi els partits de l’oposició per tractar el tema.

PSM-Entesa Capdepera