(per al Director de Ports,
el Director General de  Transports Marítims
i, com no, per al Capità Marítim de Palma)

 

 

 

 

 






Això era una vegada, cap a l’any 2012, en temps de crisi, un poblet de Mallorca – més aviat un llogaret de Capdepera – conegut dins l’àmbit regional com el poble dels presumptes??????, per bé que el seu nom era el de Cala Rajada, amb un port esportiu molt bell, en concessió, i un del Govern Balear que feia pena de veure.

 

Anys enrere, hi havia un vaixell que feia la travessia de Menorca a Mallorca, des de Ciutadella a Cala Rajada, amb un important nombre de passatgers, que al matí feia un bon servei als menorquins i als golfistes, que arribaven cap a les 9 del matí i marxaven cap a les 9 del vespre, i podien passar un dia complet a Mallorca; i també els de Mallorca podien sortir a les 9.15h de Cala Rajada cap a Ciutadella, amb tornada sobre les 19.30h, amb la qual cosa també tenien un dia a Menorca. (Això és el més paregut al que li ha passat a Repsol a l’Argentina, i passa pertot arreu, que hi ha persones amb poder i que per molt que vulguis jugar-hi en contra, no pots, per molts de bemolls que tenguis. És com em va dir una persona: Tu ets imbècil. On vas?)

 

Es va haver d’agafar un soci, que va resultar ser dels més llests, i això que de socialista no en té res, ja que, suposadament, és dels que al matí el primer que es diu que fa, juntament amb els del seu gabinet de treball, és cantar (el cara al sol), i el cert i segur és que, presumptament, els té tots a retxa, començant, presumptament, pel Director de Ports i acabant amb el Capità Marítim de Balears.

 

Però, ¿és això possible, amb tot el que ha hem vist, en els temps que corren?

 

Per al Capità Marítim, Cala Rajada era un port perillós per a ser port de refugi, i s’havia de tenir tota la tripulació al vaixell. Ara no és un port perillós, pel que es veu, i no hi ha necessitat que hi hagi tripulació quan el vaixell està amarrat al port.

 

Al Director de Ports, en els temps de crisi que vivim, ni li va ni li ve que es dediqui tot el pantalà per a un sol vaixell que surt a fer les travessies quan li ve en gana al?????. Mentre que a hores d’ara estan venent, això sí, per a les festes de Sant Joan, ja que en una setmana fem el negoci de l’any.

 

Quant al Director General de Transports, aquest, després d’haver-li remès diverses cartes no ha tingut la gentilesa de contestar-ne cap ni de comprovar si el que li dic és cert o no. (És que et cagues).

 

Idò res més, però aquest any es va pel mateix sender que els anys anteriors, de manera que els senyors. taxistes, restaurants, botigues, rentacars, etc. enguany tampoc faran el negoci que sí que feien abans. Però un vaixell de bandera de Xipre, que deixa molt poc a Cala Rajada, és l’amo del port.

 

Això és Espanya. Per sortir d’on està ficada sobra alguna cosa, o alguns, i que s’adonin que hi ha moltes persones que no tenen accés al bé comú que també els pertany.

 

Gràcies per escoltar el filòsof.