Pensar diferent



 Amb això, només vull expressar una opinió, evidentament respectant el criteri de cadascú. 






   El proper Diumenge 20 de Novembre, tornem tenir uns comicis electorals . Un cop més, els ciutadans de l’estat Espanyol tenim opció de triar els nostres representants, i al president del Govern, un cop més, els partits polítics posen en marxa la maquinaria electoral per tal d’aconseguir el major nombre de vots possible.
   Així com a l’Estat espanyol els partits majoritaris esdevenen hegemònics, les lluites entre el Partit Socialista obrer (?) Espanyol i el Partit Popular, esdevenen més discussions viscerals, semblants a les tertúlies futbolístiques, que no pas propostes encaminades a tirar endavant moments tant crítics.
   Un altre fet que em desagrada especialment d’aquest moment polític que vivim, és la poca sensibilitat que demostren els dos grans partits amb les realitats pròpies de les diferents comunitats que representen l’estat, especialment, amb les llengües pròpies, sobretot amb un Partit Popular.
   Per acabar, hi ha un fet que em sobta especialment, fins que no hi ha hagut un senador com Pere Sampol, membre d’un partit autòcton de la nostre comunitat cap senador havia presentat tantes propostes, ni defensant tan fermament millores per la nostre comunitat.
   El proper 20 de Novembre vull pensar diferent, i votar a favor d’un grup que defensi la nostre llengua, la nostra cultura, una economia sostenible i no basada amb pa per avui i fam per demà, en defensa del nostre teixit econòmic i social, amb una aposta per l’educació i la sanitat pública, per un serveis socials forts i un regim fiscal digne.
   Per tot això i molt més, el proper 20 de novembre votaré la qualicio PSM-Entesa i Iniciativa verds.
 
Joan Ramon Bosch Cerdà