Pot ser bo i productiu per a tots nosaltres

 

Després d’un cap de setmana ple de notícies sobre la possibilitat de construir un parc temàtic, més concretament de temàtica religiosa, a Capdepera, jo, com molta més gent, em faig una pregunta: Pot ser bo per al municipi?

 

Fent voltes a tot el que hem pogut veure i sentir, els meus pensaments em diuen que sí, que pot ser bo i productiu per a tots nosaltres.

 

Deixem tots les creences religioses de banda, pensem en el que pot aportar a les nostres vides quotidianes la construcció d’aquest parc.

 

Directament o indirectament, a aquest poble tots feim feina gràcies al turisme, evidentment, i el parc es consolidarà com un gran reclam per a milers de possibles visitants.

 

En els darrers anys, les temporades turístiques s’han anat escurçant de manera progressiva i inexorable, cosa que afecta les economies de totes les famílies del poble, i aquesta temporada que estam a punt d’acabar ha estat la pitjor de totes, per la qual cosa el proper hivern hi haurà molta gent sense dret a subsidi o qualsevol altra tipus d’ajut econòmic.

 

Fa uns anys, a Cala Rajada, durant l’hivern quedaven oberts una dotzena d’establiments hotelers, hi havia feina per als seus treballadors, per al parell d’establiments d’oferta complementària que restaven oberts al mateix temps, per a uns quants cambrers i dependents, per als magatzems de distribuïdors que tenim al poble... Al cap i a la fi, hi havia un poc més de feina i per tant una mica més de doblers, i en dir doblers vull dir per a tothom, que ningú mai ens ha regalat res i cadascú s’ha de guanyar els seus.

 

Avui en dia, durant l’hivern, queden oberts 5 ò 6 establiments dedicats a l’hostaleria? Si amb tot el muntatge que pot representar l’obertura d’aquest parc aconseguim que en quedin oberts una vintena, aturau-vos a pensar la quantitat de famílies que aconseguirien un sou per a tot l’any: cambrers i cambreres, taxistes, dependents i dependentes de botigues diverses, repartidors de tot tipus de mercaderies, cuiners i cuineres, serveis tècnics diversos, i així una llarga llista de gent amb una feina estable i per tant una economia familiar bastant més saludable de la que tenim en aquests moments.

 

A Capdepera, pens que no hauríem de deixar perdre aquesta oportunitat que l’atzar ens ha volgut apropar, i si ens aturam a pensar que Calvià també el vol a casa seva, vol dir que ells veuen els beneficis abans descrits, i a ca nostra no serem capaços entre tots de veure’ls i de no deixar-los partir a un altre lloc? Pensau que el de Buenos Aires rep una mitjana de visitants mensual de 62.000 persones. Alguns quedaran a dormir als hotels de la zona, a dinar o sopar a restaurants i cafeteries de ca nostra, a passejar i comprar a les botigues del municipi...

 

Jo som catòlic (si bé no gaire practicant, però catòlic) i, com he dit al començament, hem de procurar deixar de banda les creences de cada un i mirar pel benefici de la comunitat, per tant del municipi.

 

Com a polític que som en aquests moments, pensava demanar als companys de Cap Vermell que respectassin el meu anonimat, però crec que val més donar la cara i que els lectors coneguin quin és el meu punt de vista particular respecte a tot el que ha mogut la notícia de la possible construcció d’un Parc Temàtic Religiós a Capdepera.    

Climent Crespo