"Un any més hem superat la meitat del juliol i podem dir que les Festes del Carme ja s’han acabat. Un any més un grapat de gent disposada a fer festa ha fet del seu esforç l’eina vertadera perquè tot sortís brodat. És el moment de recordar a tothom que la festa no és fa tota sola i que calen molts d’esforços col·lectius perquè la festa sigui de tots i per a tots.

 


Com a membre de la Confraria de Pescadors de Cala Rajada i delegat d’aquesta a la Comissió de Festes del Carme, no vull acomiadar les Festes del Carme d’aquest any sense donar les gràcies públicament, un per un, a tots i cadascun dels que han fet possible que la nostra festa es pugui dur endavant.

Vull començar agraint a l’Ajuntament de Capdepera l’esforç econòmic que fa cada any, i més en aquest en què les restriccions pressupostàries són més que necessàries en tots els costats, però que ha cregut que la festa ha de continuar; sense oblidar els treballadors dels diferents departaments que en la seva mesura hi han donat la mà: la brigada d’obres i serveis, el departament de Cultura i el Servei d’Assessorament Lingüístic, al Servei d’esports...

De la mateixa manera, vull donar les gràcies especialment a aquelles entitats i empreses que amb el seu esforç econòmic han demostrat un any més la seva fidelitat a les Festes del Carme: Associació Cultural Ona Verda, Morey-Esteva Alimentación, Mayurca Veleros, IBBallooning, Fundación Bartolomé March, Associació Hotelera Cales de Capdepera, i a tots aquells comerços i particulars que amb les seves aportacions fan que les festes i el seu programa es puguin completar.

No m’oblit de totes aquelles persones que any rere any aporten el seu esforç i el seu treball per tal que tot surti bé i millor: als companys de la Comissió de Festes; als companys i amics de "Cap Vermell" per lo bé que ens deixen el cadafal i la cobertura informativa constant que fan de les festes; a les diferents bandes i agrupacions musicals, que ens alegren la festa (Centre Cultural Banda de Música de Capdepera, Banda de Cornetes i Tambors de Capdepera, Els que ningú vol, Xeremiers de l’Escola de Música), a Revi, per l’esforç que suposa anar darrere nosaltres; a les barques Vima, Nova Princesa i Hispaniola 2000, per estar sempre a punt per sortir a la mar i dur-nos a passejar; i d’una manera especial, a tots els companys, amics i coneguts, ja que sense ells no tendríem mans que bastassin per fer la feina que s’ha de fer; a tots ells, a tots vosaltres: moltes, moltes gràcies.

Quan es tracta d’agrair, sempre et queda el dubte de si et deixaràs algú. Si així fos, vos deman disculpes, i que vos doneu per anomenats. A qui no he anomenat és a la gent, a la gent que omple l’esplanada des moll en cada acte, en cada funció; també per a tots ells, el meu agraïment, perquè sense ells no hi ha festa, sense la gent no cal moure un dit.

Una vegada més, MOLTES GRÀCIES!

 

Joan Fuster Severa

Membre de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Cala Rajada
i membre delegat de la Comissió de Festes del Carme