Totes  les persones que em coneixen saben perfectament dins quins paràmetres polítics estic sempre situat, i ja com l’arbre de Formentor d’en Costa i Llobera, cap ventada i cap tsunami em faran tòrcer pel que fa a la manera de pensar.

 Però de vegades hem de botar dels nostres sentiments i acudir a donar el nostre suport a persones amb una diferent manera de pensar, quan  són esbroncades i escridassades injustament, com li va passar al gabellí Joan Flaquer, exconseller de Turisme de la nostra Comunitat, aquest darrer cap de setmana.

Resulta que la formació  PP estava celebrant el seu XIII Congrés Regional, amb eleccions a la presidència, de les quals ell era el president de taula. Com a bon mallorquí, quan va anar a donar comptes dels resultats, s’expressà en llengua catalana, pròpia de les illes Balears. Això no va esser acceptat pels seguidors d’en Carlos “Prim”. Supòs que sabeu qui es. Si Del Nido, president del Sevilla, li diu La Puerta al president del Barça i aquest li contesta i li diu Del “Niu”, jo li dic al batlle de Calviá Carlos Prim.

En Joan Flaquer, davant la situació desagradable d’aquells moments, aturà el seu parlament i esperà uns segons, per a continuar en castellà i dir que en aquesta Comunitat ens entenem igual amb les dues llengües. Una veritat com un catedral.

A partir d’aquí va ser aplaudit i continuà en català. Els vertaders mallorquins podem emprar les dues llengües sense cap dificultat, no així els monolingües forasters  que conviuen amb nosaltres i  tenen un complex extrem perquè no han volgut o no han pogut aprendre la manera de parlar de les Balears, a vegades després de passar entre nosaltres més que mitja vida.

Felicit en Joan Flaquer per la seva valentia davant aquest auditori tan espanyolista, escollint la seva parla catalana del seu poble Capdepera per a expressar-se.

Joan Espiritusanto