L'orgull de ser balear

Llegeixo amb interès la notícia que el Govern Balear, a través d’Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB), ens ofereix el nostre "Google Earth" regional. Fantàstic. El que em crida l'atenció, a l’hora de teclejar l’adreça a Internet, és que em sembla que m’han canviat de regió, i no me’n vaig a visitar una pàgina balear, sinó una de catalana, pel simple fet que la terminació .cat, correspon a Catalunya com .fr pertany a França.

Si els responsables del desgreuge a les Illes Balears tant odien Espanya, país al qual pertanyen des dels inicis de la nació espanyola, doncs que utilitzin, en tot cas, .eu (Europa), .net (internet), .com (comercial ), .org (organització), i ja posats, doncs el d'.ar (Argentina), per dir-ne un. Algú s'imagina als uruguaians posant la terminació .es pel simple fet que parlen espanyol?

Jo, com a ciutadà balear, no em sent en absolut identificat amb la cultura catalana, però l'admir, i les seves televisions són les que més seguesc. Però no arrib a entendre aquest interès d’alguns balears de fusionar-nos amb Catalunya. Si l’odi per Espanya els porta a cometre aquestes ridiculeses, que posin el seu esforç a crear un domini .ib per a les Illes Balears. Segur que la majoria del poble s’hi sentiria identificada.

I ja n’hi ha prou de posar els catalans en un pedestal al qual hem d’honorar en virtut de no sé quins motius. Això queda per a Joan Lladó i els seus 1.900 votants d'ERC. Si és per haver envaït les illes aniquilant i / o expulsant els seus habitants legítims, en 1283, podem plegar.

Paolo Zerbato Cano

 

(Bangkok)