Resposta del President del Patronat del Castell al comunicat d'Es Grup:

"Com a President del Patronat del Castell, encara és l'hora que se'm faci arribar la sol·licitud per part d'Es Grup (s'ha de recordar que el seu regidor també és membre del Patronat) de rectificació de les errades".




 

Fa uns dies, el regidor d'Es Grup Mateu Melis denunciava la poca sensibilitat que s'havia tengut amb el museu de la llata en la confecció de les audioguies del castell. A partir d'aquí cal fer una sèrie de consideracions:

1. L'elaboració de les audioguies, del material imprès i de la plana web ho va fer Inestur i no va estar a la nostra disposició fins el dia de la seva presentació, per tant, ni des de l'Ajuntament ni des del Patronat no es va poder repassar res abans perquè, senzillament, no se'n disposava.

2. Quan es fa una nota de premsa i s'envia als mitjans, es corre el perill (i això se sap) que el periodista en faci la seva interpretació, com així ha ocorregut a l'Ultima Hora on es dóna a entendre que el contingut de les audioguies tenia errades (com ara lata en lloc de llata). He de dir que el contingut parlat no conté aquesta errada però mentrestant ja n'hi ha que han rigut tan a dins com a fora poble.

3. Com a President del Patronat del Castell, encara és l'hora que se'm faci arribar la sol·licitud per part d'Es Grup (s'ha de recordar que el seu regidor també és membre del Patronat) de rectificació de les errades, no obstant això, i com no podia ser d'altra manera, varen ser comunicades a Inestur i han estat subsanades a la plana web. Pel que fa al material imprès (on hi figura l'errada de la foto) ens han assegurat que es canviarà en la propera edició, que serà en breu.

4. Al meu entendre és una llàstima que en casos com aquest es vulgui veure només el caire negatiu a una feina conjunta entre la regidoria de Turisme, Inestur i el Patronat per dur a bon terme unes audioguies que, a dia d'avui, només Menorca i Eivissa compten amb elles, sent, per tant, el nostre castell, el primer element de Mallorca que en pot gaudir. Unes audioguies que, sincerament crec, donaran un plus de qualitat al nostre castell.

5. Per acabar, només recordar la direcció on es pot consultar i davallar l'audioguia: http://www.inestur.es/audioguiacastillocapdepera/
i que aquestes estaran en funcionament en breu.

Mateu Garau Flaquer
President del Patronat del Castell de Capdepera