Resposta al comunicat del 08/10/2009, emès per “Balears en el Món”


D’acord amb el comunicat emès per l’equip de “Balears en el món”, des dels Serveis Socials de l’Ajuntament comunicam que no ha estat ni és la nostra intenció suplantar el programa “Balears en el món”, ni molt manco.
 

La tasca informativa i social que ha realitzat fins al moment l’equip d’aquest programa és immillorable.
 

El departament de Serveis Socials, amb la creació del Departament d’Immigració, va voler aprofitar l’emissora per donar veu a la tasca que s’està fent des de l’Ajuntament com una activitat més del Projecte d’Immigració 2009, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat gabellina i mundial en temes d'emigració-immigració, a la vegada que hem creat un espai d'expressió per a tots els habitants del municipi. Volem recordar que prèviament a la creació del nostre programa “Entre tots ràdio”, el mediador cultural es va posar en contacte amb l’equip de “Balears en el món” per canalitzar la informació a través d’un mateix programa.

I no va ser possible. I aquest va ser el motiu pel qual el departament de Serveis Socials va crear el seu propi programa.
 Programes de ràdio amb contingut sobre immigració no són cap novetat i, de fet, només a Espanya existeixen més de 100 ràdios dedicades a aquests temes; fins i tot hi ha una ràdio a les Balears que emet les 24 hores  temes d'immigració (“Fiesta FM” Palma de Mallorca). 
 
Pensem que és important per a la integració social de les persones nouvingudes l'existència d'aquest tipus de programes de ràdio i que mentre més programes es facin, millor seran per a aquesta tasca. Per això ens fa pena la decisió dels integrants de “Balears en el món” de no emetre més el seu programa només per aquesta causa, ja que no estan donant un bon exemple d'integració. Creiem que hem d'integrar en tots els àmbits de la societat, fins i tot en aquest àmbit radiofònic, fent diversos programes. Encara que el seu contingut i format siguin semblants mai no seran iguals i no arribarien ni a 10 programes setmanals per abastar el ventall de temes que comporten les migracions.
  

Regidoria de Serveis Socials de Capdepera