Es Grup presenta dues propostes a l'Ajuntament:
- Que es demani al Consell de Mallorca un informe sobre Can Creu d'inca, abans de l'inici de les obres previestes al casal.
- Distintes actuacions a la plaça dels Pins.



Capdepera a 11 de març de 2009.

    Mateu Melis Tous, major de edat, actuant com a regidor de ES GRUP a l’Ajuntament de Capdepera
presenta la següent proposta:

Exposició de motius:
   Al passat plenari de 21.01.09 se vàren aprovar les obres a incloure al pla del govern central per paliar els efectes de la crisi, subvencionant obra pública contractada directament pels ajuntaments.
  De les obres en qüestió, ja vàrem esmentar que per la urgència de no quedar exclosos per presentar-ho fora de plaç, votariem a favor, però que abans de contractar les obres, volem veure els projectes per poder dir la nostra.
  Malgrat no som entessos amb l’interpretació de plànols, ens preocupa que el casal de Can Creu d’Inca (un dels pocs casals senyorials que hi ha al municipi) sia reformat sense aplicar criteris de conservació del nostre patrimoni cultural.
  Hem pogut veure no fa massa temps l’enderrocament de l’aljub de la plaça de l’Orient, i per tal de que no torni a succeir ja  que després hi ha fets que ja no tenen remei,

Proposem:
  1.- Sol•licitar al departament de patrimoni del Consell Insular de Mallorca un informe del valor arquitectònic i patrimonial del casal, per tal de preservar el seu valor, abans de l’inici de les obres.
  2.- La supeditació i vinculació del projecte de remodelació del casal (malgrat no se trobi en la zona PERI) a la resolució i valoració  que faci el departament de patrimoni de l’immoble.

Mateu Melis Tous
Regidor de ES GRUP

-------------------


Capdepera a 11 de març de 2009

 

Mateu Melis Tous, major de edat, amb domicili al carrer nou nº 14 de Capdepera i proveït del DNI nº 78.202.657-N, actuant com a regidor de ES GRUP a l’Ajuntament de Capdepera:

 

presenta la següent proposta:


 
Exposició de motius: 

Al passat plenari de 21.01.09 se vàren aprovar les obres a incloure al pla del govern central per paliar els efectes de la crisi, subvencionant obra pública contractada directament pels ajuntaments.

 

De les obres en qüestió, ja vàrem esmentar que per la urgència de no quedar exclosos per presentar-ho fora de plaç, votariem a favor, però que abans de contractar les obres, voliem veure els projectes per poder dir la nostra.

 

Malgrat no sóm entessos amb l’interpretació de plànols, podem veure clarament que al projecte de l’embelliment a la plaça dels pins no s’han contemplat banys públics. Per altra banda, sabem que hi ha dotació de serveis a la plaça, tant de aigua neta com de clavegueram.

 

Pensam que ja que se remodela la plaça, i al trobar-se aquesta al mig de la zona comercial, seria molt important tenir en compte la construcció d’uns banys públics semblant als que hi ha implantats a moltes ciutats, sobretot de centreuropa, amb un sistema de pagament inclós. També, si volem atreure turisme familiar, sovint se troben amb problemes per canviar els bolquers, a cuasa que els establiments turístics no en tenen. També podrien tenir aquesta utilitat afegida.

 

Per altra banda, i tal i com vàrem proposar a la comissió de turisme, creim que també és el lloc ideal (no necessàriament exclusiu) per la colocació d’una oficina de turisme, proposant com tipus d’arquitectura la típica caseta d’eines de foravila.

 

Per tot això


 
Proposem: 

1.- L’encàrreg urgent del projecte que inclogui l’oficina d’informació i els serveis públics.

 

2.- La inclussió d’aquest projecte a les obres de remodelació de la plaça, ja que consideram que serà molt positiu per la zona comercial en particular i per tot Cala Rajada en general.

    

Mateu Melis Tous

Regidor de ES GRUP