Mateu Garau Flaquer, regidor i portaveu del PSM-Entesa a l’Ajuntament de Capdepera,


EXPÒS:

   Que en el darrer Ple ordinari de dia 3 de març, durant el torn de precs i preguntes del PP i mentre es parlava del projecte de la sala multiusos, la regidora d’aquest partit Pilar García va fer unes declaracions falses que em varen fer decidir per abandonar la sala de plens mentre no es produís una rectificació per part seva, la qual cosa no es produí.

   Que, pel que fa al projecte de la sala multiusos, durant la passada legislatura només es van dur a terme dues comissions informatives, els dies 15 de juny i 13 de setembre de 2004, en les quals el batle d’aleshores, Joan Ferrer, va explicar els canvis que havien introduït. Fins al mes d’octubre de 2006 no es va tornar a parlar de la sala multiusos, i va ser per acordar el sistema de finançament. En aquest aspecte, cal destacar que en el Ple de dia 20 d’octubre de 2006, quan es va aprovar l’aportació de 4 milions d’euros per construir la sala, la majoria de partits de l’oposició ja vàrem manifestar la nostra queixa per no haver vist el projecte.

   Que, pel que fa a les declaracions fetes pel PP durant el darrer Ple, referents a la necessitat de consensuar totes les qüestions durant la legislatura anterior perquè es trobaven en minoria, cal recordar que només es limitaren a cercar el suport imprescindible per treure endavant les seves iniciatives (és a dir, que els bastava amb el suport d’un dels partits de l’oposició).

Que els motius pels quals vaig abandonar la sala de plens varen ser les declaracions de la regidora Pilar Garcia.

   Que la regidora Pilar García va dir, en referència a la meva persona i a la meva assitència a comissions informatives i juntes de portaveus durant la passada legislatura, el següent:  “darrerament no hi eres”, “durant quatre anys no eres a cap comissió ni a cap junta de portaveus”, “hi ha actes que tu durant quatre anys ens vares insultar i ens vares fer molt de mal personalment”.

Que, a principis de la legislatura passada i com que feia feina a Manacor i a Inca amb un horari de 9 a 14  i de 16 a 19 hores, vaig sol•licitar que aquesta situació es tengués en compte i que les comissions informatives i les juntes de portaveus es fessin a primera o darrera hora del matí, per tal de no perjudicar-me en excés. Aquesta reivindicació va comptar amb el suport de la resta de companys d’oposició i s’ha de dir que, la majoria de regidors de l’Equip de Govern varen ser sensibles a la sol•licitud excepte la regidora Pilar García, la qual, durant tota la legislatura, va convocar la gran majoria de les seves comissions a les 10.30 h del matí, la qual cosa em causava un greu perjudici a la meva feina (o havia d’anar a Manacor per fer una hora de feina o quedava a Capdepera quasi tot el matí).

   Que, tant a les corresponents actes de les comissions informatives, com a de les juntes de portaveus o les dels plens, queda clar que, durant tots els anys que duc com a regidor a l’Ajuntament de Capdepera, mai no he insultat a ningú i crec, personalment, que tampoc he faltat al respecte.

   Que el fet d’estar dins la política municipal no vol dir que hagi de suportar mentides en públic que posen en dubte la meva dedicació i la meva persona, encara que a algú li pugui semblar el contrari i pensi que en política tot val, que es poden dir aquests tipus de mentides i quedar-se tan ample. Jo, almanco, no compartesc aquesta opinió i no em sembla normal ni raonable haver de suportar-ho.


Per tot això,

MANIFEST:

   Que, mentre no es produeixi la rectificació de la regidora Pilar García pel que fa a les declaracions efectuades, i tal com em permet l’article 97.7 del RD 2568/1986, pel qual s’aprova el Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, no respondré a cap pregunta que el PP em formuli durant els plens.


Capdepera, 10 de març de 2009