Es Grup  proposa que l’Ajuntament de Capdepera pagui  els proveïdors de forma urgent, especialment a les petites empreses




Capdepera a 03 de març de 2009.

   Mateu Melis Tous,  actuant com a regidor de ES GRUP a l’Ajuntament de Capdepera:
presenta la següent proposta:

  Exposició de motius:
  És de tots coneguts els mals moments econòmics que vivim actualment i que molt previsiblement no veurem una recuperació com cal fins almanco un any i mig.
La xarxa econòmica del municipi de Capdepera està bàsicament formada per petita empresa, es a dir, empreses de menys de 50 treballadors. Són aquestes les que se troben amb majors dificultats, degut a la seva fràgil infraestructura, per afrontar la actual conjuntura econòmica amb garanties de futur. Son diversos els motius que han causat la crisi que afecta a aquest col•lectiu. Algunes vegades les manquen els ingressos. Altres, han de suportar despeses i impostos inassolibles en època de recessió. Altres, veuen que no poden fer front als compromisos adquirits per que la manca de liquidessa, etc...

   Hem pogut veure que el govern central ha tret ajudes per tal de afrontar la crisi que patim. Malgrat hagin injectat molts de doblers als bancs per que aquests a la vegada les fessin “circular”, no s’ha aconseguit l’objectiu. També, s’han donat subvencions als ajuntaments per fer obra pública i així crear llocs de feina. Per la seva banda, els ajuntaments, donen feina a un bon grapat d’empreses del municipi.

    El que passa actualment és que la crisi també afecta a les administracions públiques i les empreses han de esperar a vegades fins a nou mesos per a cobrar les seves factures. Aquesta situació, per moltes empreses ha arribat a esser insostenible, ja que per una banda les entitats bancàries no les deixen doblers i per l’altre no cobren els seus serveis o subministraments.

Per tot això exposat i tal i com varem demanar al darrer ple, proposam:
   El pagament urgent de les factures als proveïdors, en especial a les petites empreses, ja que revertirà en benefici de l’economia del poble. Proposam per exemple, el sistema de confirming amb alguna entitat bancària.


Mateu Melis Tous
Regidor de ES GRUP