En primer lloc, i malgrat els  darrers dos messos no hi ha hagut plenari ordinari, si que hi ha hagut molta activitat politica al municipi, de tots coneguda.

El cert és que ara tenim davant un govern en minoria, i per tant, se tindran que adaptar a la nova situació. Les preguntes que farem estaran adreçades a refrescar la memòria de qüestions que ja varem demanar i que encara estan aturades, que ho entenem, però que no volem oblidar.


 Una questió que vaig demanar al plenari de desembre i com no hi era el Sr. Regidor de Turisme no se me va contestar: Com és que s’han pagat 10.011’94’-€ per un projecte de la oficina de turisme a la Glorieta de la plaça Castellet sense tenir clar si sa faria?


I Com és que s’han carregat les memòries USB (2.900’-€) a compte del prestec d’inversions?. Nosaltres demanam que aquestes despeses se carreguin a despesa corrent, i no tenir que pagar-ho en quinze anys. 



INSTITUT.- Sabem res de les obres?




 PARTICIPACIÓ CIUTADANA.- Pel que sabem fa molt de temps que no se reuneix. Demanariem que, ja que com he dir inicialment hi ha hagut molta activitat politica, se informàs a les distintes associacions, de la nova situació politica al municipi.  


POLICIA DE BARRI.- Hem pogut constatar que gràcies a la participació d’alguns veins, s’ha obert provisionalment el carrer centre amdues direccions. Evidentment això ha causat mes d’un ensurt, ja que hi ha molts de cotxes mal aparcats (s’han posats noves senyals de trànsit). La pregunta és com és que no hi ha el policia de barri ara quan més falta fa.  


CARRER CASTELLET.- Vaig demanar al plenari del mes de 03.06.08 vaig fer menció a un escrit de alguns veins del C/. Castellet de entrada 01.10.07 demanant algunes millores. La resposta va essser positiva per part del Regidor de vies i obres dient que l’escrit l’havia rebut tard però que se farien algunes actuacions. No hem veim cap despres de mes d’un any, i la pregunta es si se pensa actuar?? 


SALA MULTIUSOS.- S’en ha parlat molt de la sala multiusos i, al marge de la llicència d’obres que no va esser atorgada fins fa poc, el que a nosaltres ens preocupa de veritat és el projecte. Nosaltres podem entendre que l’equip de govern, amb decret de batlia de data 11.03.08, encarregui una revisió de preus i demani el cost del manteniment. S’aprova el projecte nou, que no hem trobat si s’ha encarregat i per quin cost el 22.01.09 i se ens informa el 26.01.09. Aquest arquitecte extern, emet un informe pel qual se presenten una sèrie de “deficiències” que manquen al projecte inicial. És la meitat de la feina. En quan al manteniment no hem trobat res.  Fins aquí, tot pareix normal. Ara bé: Nosaltres ens queixam del següent: 


1.- Que no se ens ha mostrat el projecte final (que heu triat unilateralment vosaltres) fins que no va esser aprovat pel consorci, es a dir, sense poder-hi participar.  

2.- He pogut llegir per la premsa (dep. de comunicació del Aj. Capdepera) que si no s’hagués modificat, el projecte hauria arribat fins als deu mi·lions d’euros. Pues bé, repasant l’expedient, el que trob és l’esmentat informe on per resumir, suposaría, augmentar fins als 9.567.046’-€. Algú me pot explicar on és la diferència fins als deu milions d'euros?


 3.- Qualqu me pot contestar politicament que amb les modificacions al projecte que vareu encomenar no tindrà cap sobre cost, incloent el que diu l’informe del que manca???He estat mirant els dos projectes i no ens ha quedat clar, he fet un comparat de m2 i preus, i demanam que se ens expliqui ja que al nostre entendre, amb el mateix preu de l’adjudicació, tenim menys m2


SALA MULTIUSOS COMPARAT  
    
M2ORIGINALMODIFICADODIFERENCIAS
SOTANO4.186,26708,74-3.477,52
PB1.674,461.376,57-297,89
P1543,381.154,10610,72
P2528,67410,47-118,20
P3528,67 -528,67
TOTAL7.461,443.649,88-3.811,56
SIN SOTANO3.275,182.941,14-334,04
    
coste m2 total937,531.916,59 
Coste m2 s/sotano2.023,562.354,28 
    
    
  Nosaltres demanam que se ens aclareixi com és que amb el mateix presupost se fa menys construcció. C/. PORT.- En quan al carrer port , vaig presentar un escrit el 30.01.09 demanant una sèrie de questions referents a l’esbucament de l’aljub de la plaça de l’orient. Abans de començar però, voldria fer una serie de manifestacions. El projecte el va aprovar la JGL el 26.03.08, i quan vos vareu assebentar de que havia de passar per plenari, per la quantia del presupost, només en aquest moment ho vareu mostrar a l’oposició. El 08.04.08 pasa per comissió informativa i el 23.04.08 s’aprova per plenari. El que vull deixar clar és que en cap moment se va informar a l’oposició de l’esbucament del aljub. També, els únics planols de secció que vaig trobar son els de les síquies per pasar les tuberies. 


Les preguntes son les que vos he enviat per escrit: Com és que s’ha tomat i, per que no se ens va informar dels fets?


 M’agradaria llegir la partida que he trobat als presupostos i diu textualment: “Partida alzada a justificar para el acondicionamiento del pozo y elementos de patrimonio historico en el lugar” ESPACIO SITUADO FRENTE A LA PLAZA DE L’ORIENT, per tant, i com vos vaig manifestar per escrit, m’agradaria un compromis per part de l’equip de govern de solicitar un informe de patrimoni, i que mentrestant se valli la zona. Amés pensam que podria esser l’emblema de aquesta reforma. Totes les obres d’embelliment de tots els pobles són gairebé iguales. Pensam que si se pot recuperar una part d’aquesta infraestructura i posar-hi un panell explicatiu del que va esser o significar pel poble, ajudaria a no perdre els nostres elements patrimonials. Al presupost hi ha una partida per “FOMENTO PATRIMONIO HISTORICO” de 15.530’04’-€.