Es convoca una plaça d'oficial 2ª de la Brigada Municipal




(S'adjunta model d'instància)







DECRET DE BATLIA

      Bartomeu Alzina Sureda, Batle-President de l’Ajuntament de Capdepera.


     Que per tal de cobrir una plaça d’oficial 2ª de la Brigada Municipal en concepte de substitució per jubilació parcial del titular, s’obri un termini de 10 dies naturals  a comptar a partir de la data de publicació per a que els interessats que compleixin els requisits, presentin la documentació acreditativa per tal de poder optar al concurs  per a la plaça esmentada.


BASES DE LA CONVOCATORIA DE SELECCIO D’UN OFICIAL 2ª AMB CONTRACTE DE RELLEU.


PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA
 Es objecte de la present convocatòria la provisió, per a la contractació d’un Oficial 2ª amb el règim de personal laboral a temps determinat, essent les característiques del concurs les següents:
 La plaça es convoca per raó de la jubilació parcial i la conseqüent reducció de la jornada laboral d’un treballador municipal, i qui resulti seleccionat subscriurà un contracte laboral de relleu vigent mentre duri la situació de jubilació parcial citada. A més es fa constar que la selecció del treballador s’efectua per cobrir el total de la jornada laboral.
 El contracte, en la seva modalitat de relleu, quedarà extingit quan  la persona rellevada assoleixi la jubilació total.
 La plaça referenciada està adscrita a la brigada d’obres i les funcions que té encomanades són les corresponents a la plaça convocada.
 
SEGONA.-MODALITAT DEL CONTRACTE.

 La modalitat del contracte és de relleu regulada a l’art.12 del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors.
 La duració del contracte serà igual a la del temps que falti al treballador substituït per assolir l’edat de la jubilació.
 La jornada de treball serà l’ordinària d’aquest Ajuntament.


TERCERA.- CONDICIONS DELS ASPIRANTS

 Per prendre part al concurs serà necessari, d’acord amb l’establert a l’article 56 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, posseir els següents requisits a la data d’expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds:

a) Ser espanyol/a o nacional d’un dels restants estats membres de la Unió Europea o d’aquells estats als quals sigui d’aplicació la lliure circulació de treballadors, en els termes previst a la llei bàsica que reguli aquesta matèria (art. 57 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat Públic) i degudament acreditat, o estranger/a resident. 
b) Tenir complits els 16 anys i no excedir, en el seu cas, de l’edat màxima de jubilació forçosa. Només per llei podrà establir-se una altra edat màxima, diferent de l’edat de jubilació forçosa, per a l’accés a l’ocupació pública.

c) Estar en possessió del Graduat Escolar, Formació professional de primer grau o equivalent, o en condicions d’obtenir-lo a la data en què finalitzi el termini de presentació d’instàncies.

d) No patir malaltia o defecte físic o psíquic que impedeixi l’acompliment de les funcions corresponents.

e) No haver estat separat, per expedient disciplinari, del servei de cap Administració Pública, o dels òrgans Constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l’accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars que exercien en el cas del personal laboral. En el cas de ser nacional d’un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni no haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l’accés a l’ocupació pública.

f) No estar sotmès a cap causa d’incapacitat de les contingudes a la legislació local.

g) Estar en possessió del permís de conduir classe  “B”.
h) Estar inscrit/a com aturat a la corresponent oficina d’atur.
i) Nivell A de coneixements de la  llengua catalana, mitjançant :
-Certificat o títol lliurat per la Junta Avaluadora de català o, si és el cas, dels homologats individualment o oficials a que fa referència el Decret 132/96 de 28 de juny i els admesos per l’IBAP.
-Realització d’una prova específica en el cas de no poder acreditar documentalment els coneixements corresponents , que servirà per acreditar-los i que serà la primera a efectuar de la convocatòria, el resultat de la qual es qualificarà d‘apte/no apte, i que en tot cas serà eliminatori. L’aspirant sol.licitarà aquesta prova dins el termini de presentació de sol.licituts.


QUARTA.- PRESENTACIÓ D’INSTÀNCIES

 La sol·licitud per participar a les proves selectives (Annex I) s’haurà de dirigir al President de la Corporació i ha de presentar-se en el Registre general d’aquest Ajuntament en el termini de deu dies naturals, comptats a partir del mateix dia de la publicació de la convocatòria  a un diari de la Comunitat.
 Les sol·licituds també es poden presentar en la forma que determina l’article 38.4 de la Llei 4/1999, de 13 de gener, de modificació de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
 Per ésser admès, i en el seu cas, prendre part a aquesta convocatòria, bastarà que els aspirants manifestin a les seves instàncies que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides a la base segona. A més, els aspirants hauran d’acompanyar a la sol·licitud els justificants originals o fotocòpies compulsades dels mèrits a valorar de la fase de concurs. No seran valorats els mèrits al·legats i no justificats pels aspirants en la forma indicada.


CINQUENA.- ADMISSIÓ D’ASPIRANTS

 Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el Batle dictarà resolució, en el termini d’un mes, declarant aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, la qual s’exposarà en el tauler d’edictes de l’Ajuntament, on hi constarà el nom i els llinatges de les persones aspirants, el número del document nacional d’identitat i la causa de la seva exclusió.
 Els errors de fet podran corregir-se en qualsevol moment, d’ofici o a petició de la persona interessada. En tot cas, els aspirants exclosos disposaran d’un termini de tres dies perquè puguin corregir els defectes que motivaren la seva exclusió. Els qui no corregeixin els defectes dins del termini assenyalat, justificant el seu dret d’estar-hi admesos, seran definitivament exclosos del procés.
 En el cas que no es presentin al·legacions contra la llista provisional d’admesos i exclosos, la llista s’entendrà definitiva a partir del dia següent al del termini de reclamacions, sense necessitat de resolució ni nova publicació.
 Les reclamacions que es presentin contra la llista d’aspirants seran acceptades o rebutjades per resolució de batlia, que es publicarà en el tauler d’edictes de l’Ajuntament.
 La mateixa resolució que declari aprovada la llista definitiva d’admesos i exclosos efectuarà el nomenament dels membres del tribunal i indicarà el lloc, dia i hora de la seva constitució.
 Contra la dita resolució es podrà interposar recurs potestatiu de reposició en el termini d’un mes, a comptar des del dia següent al de la seva publicació, davant el mateix òrgan que va dictar la Resolució.


SISENA.-  TRIBUNAL QUALIFICADOR.
 El Tribunal Qualificador estarà constituït  per  un President , 3 vocals y un Secretari, que ho serà de la Corporació o funcionari en qui delegui , segons l’establert  a l’art. 60 de la llei 7/2007  de 12 d’abril de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, així com l’art. 51 de la llei 3/2007 de  27  de març de la funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Així mateix es nomenarà suplent per a cada un dels membres del Tribunal Qualificador.
 El Tribunal podrà disposar la incorporació d’assessors especialistes per aquelles proves en que resulti necessari. Els dits assessors es limitaran a prestar col·laboració en les seus especialitats tècniques i tindran veu però no vot.
 Els membres del Tribunal hauran d’abstenir-se d’intervenir, comunicant-ho en el seu cas, a l’autoritat convocant, i els aspirants podran recusar-los, quan concorrin les circumstàncies previstes a l’art. 28 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del procediment administratiu Comú, o si haguessin realitzat tasques de preparació d’aspirants a proves selectives en el cinc anys anteriors a la publicació de la corresponent convocatòria.
 El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l’assistència de la meitat dels seus membres, siguin titulars o suplents, entre els quals figurarà el Secretari i el President o qui legalment els substitueixi. Tos els membres del Tribunal tindran veu i vot, i les seves decisions hauran d’adoptar-se per majoria.
 Tots els membres del Tribunal, hauran de tenir una titulació acadèmica igual o superior a l’exigida als aspirants per a l’ingrés.


SETENA.- INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS SELECTIU.
 El sistema de selecció es ferà a través d’un concurs-oposició.
 Els exercicis del procés seran els  que es detallen:
 
 FASE DE CONCURS:
 Els aspirants hauran d’acreditar els mèrits en el moment de presentació de la instància per que el Tribunal els pugui valorar. A aquesta fase de concurs es valoraran els següents mèrits:

 a)Experiència laboral:
 Màxim 50 punts.
- A 1 punt per cada mes complert de servei com a Oficial 1º a l’Administració Pública o empresa privada.
- A 0’75 punts per cada mes complert de servei com Oficial 2ª a l’administració Pública o empresa privada
- A 0’5 punts per cada mes complert de servei com peó a l’administració Pública o empresa privada.
 Les fraccions inferiors al mes es computaran prorratejant la puntuació mensual pels dies treballats.
 Únicament serà valorat aquest apartat quan, de la documentació aportada per l’aspirant, es desprengui que l’experiència laboral està directament relacionada amb les funcions de la plaça o lloc a cobrir. A tal efecte s’haurà de presentar certificat de l’Administració en el qual s’indiqui la data d’alta i baixa en la mateixa així com el lloc de treball ocupat. L’experiència laboral es podrà complementar amb un  informe  de vida laboral emès per la Seguretat Social on s’especifiqui la data d’alta i baixa en l’activitat corresponent.

 b)Per cursos de formació i perfeccionament relacionats amb la plaça sol.licitada  0’010 punts  per hora  realitzada.
 Puntuació màxima  2 punts. Per a la valoració dels cursos de formació o perfeccionament s’ha d’aportar el certificat o diploma d’assistència o aprofitament (original o fotocopia acarada).Per ésser valorat aquest mèrit s’hauran  d’aportar documents en els que es desprenguin  clarament la durada dels cursos , i en el seu cas, la qualificació obtinguda , en defecte d‘especificació de la durada dels cursos per hores, es computarà que vint hores  son equivalents a 4 dies de durada.


 FASE D’OPOSICIÓ:
 Aquesta fase constarà dels següents exercicis:

 Primer exercici:
 De caràcter obligatori i pràctic per acreditar la perícia en comeses diverses, pròpies dels treballs a realitzar, de lliure designació pel Tribunal. Es puntuarà de 0 a 30 punts, i seran eliminats els opositors que no arribin a la puntuació mínima de 15 punts.

 Segón exercici:
 També de caràcter obligatori i eliminatori per a tots els aspirants. Consistirà en contestar, en un període màxim d’una hora, d’uns exercicis pràctics que   plantejarà el Tribunal just abans del començament de l’exercici, relatiu a les tasques pròpies de les funcions assignades a la plaça. Es puntuarà de 0 a 30 punts, i seran eliminats els opositors que no arribin a la puntuació mínima de 15 punts.


VUITENA.- QUALIFICACIO DELS EXERCICIS.

 El nombre de punts que podrà ser atorgat per cada membre del Tribunal, en cada un dels exercicis obligatoris, serà de zero a 30 punts.
 Les qualificacions s’adoptaran sumant les puntuacions atorgades per cada membre del Tribunal i dividint  el total pel nombre d’assistents i el quocient serà la qualificació definitiva.
 Les qualificacions dels exercicis  es faran públiques el mateix dia que s’acordin i seran exposades en el tauler d’edictes de la Corporació.
 En la fase de concurs es valoraran exclusivament aquells mèrits i condicions personals que figurin en els respectius annexos i que hagin estat degudament justificats mitjançant documents originals o cotejats. Es qualificaran d’acord amb les puntuacions que es determinen en els annexos corresponents.
 L’ordre de  classificació definitiva serà  determinat per la suma de les puntuacions obtingudes a la fase de concurs, si cal, amb la suma total de les qualificacions de tots els exercicis de l’oposició.


NOVENA.- INCIDÈNCIES

 El Tribunal resta facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre de  l’oposició, en tot allò no previst en  aquestes bases.
 Les presents bases i convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb l’establert en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
 Contra la convocatòria i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar pels interessats recurs de reposició en el termini d’un mes davant la Batlia, previ al Contenciós-Administratiu en el termini de dos mesos davant del Jutjat del Contenciós-Administratiu de Palma.


DESENA.-ELABORACIÓ DE LA BORSA DE TREBALL.
 
 Finalitzada la selecció, el Tribunal qualificador elaborarà la relació d’aspirants que hagin superat el procés selectiu, els quals passaran a integrar, per ordre de puntuació obtinguda, la borsa de treball. En cas que es produeixi empat en la puntuació dels integrants, es donarà prioritat a qui hagi obtingut millor puntuació en la fase d’oposició. És facultatiu de l’òrgan competent accedir a aquesta borsa.
 Quan sigui necessari acudir a la borsa de feina per fer una substitució o cobrir una vacant, aquesta s’oferirà a les persones integrants segons l’ordre de prelació establert. A aquest efecte els òrgans competents  comunicaran a la persona el lloc a cobrir iel termini en el qual cal que es presenti per la seva contractació, la  qual no serà inferior a 2 dies hàbils, a comptar des de la comunicació. Aquesta comunicació s’efectuarà mitjançant telèfon, fax, correu electrònic o qualsevol altre mitjà, depenent de la urgència en el nomenament, i quedarà constància a l’expedient de què la persona ha rebut la comunicació per un d’aquests mitjans.
 Dins el termini màxim de dos dies hàbils a comptar des de la comunicació, l’integrant ha de manifestar el seu interès amb la contractació. Si dins aquest termini no manifesta la conformitat, s’entendrà que renuncia, passarà al darrer lloc de la borsa corresponent i es procedirà a avisar al següent de la llista. També s’entendrà que renuncia si dins el termini establert a la comunicació no es presenta en el lloc indicat per la seva contractació o no presenta la documentació requerida a les bases de la convocatòria, i passarà al darrer lloc de la borsa de feina.
 Quan la persona seleccionada mitjançant aquest sistema de borsa finalitzi el seu contracte, es reincorporarà novament a la borsa de treball amb el mateix ordre de prelació que tenia. També es mantindrà en el mateix ordre de prelació la persona que, essent citada per fer efectiva una contractació, ja estigui contractada per l’Ajuntament i es mantindrà vigent fins a una nova convocatòria.

 Capdepera, 26 de gener de 2009.
 El Batle,
 Sgt.:  Bartomeu Alzina Sureda.

 

--------------------------------------------

 

 I (model d’instància) Plaça Oficial 2ª.

Nom:__________________Primer  Llinatge:_________________________
Segón Llinatge______________________amb D,N,I, nº_______________
I domicili al C/______________________________________________ municipi  de _____________________________ i teléfon nº_________

EXPOSA:

PRIMER. Que vista la convocatòria de l’Ajuntament de Capdepera, de data ________________, en relació amb la convocatòria per a la plaça d’Oficial 2ª , en règim de contracte de relleu, conforme a les bases que es publiquen al tauler d’edictes de l’Ajuntament citat.

SEGON. Que creu complir totes les condicions exigides en les bases referides a la data d’expiració del termini de presentació de la instància.

TERCER. Que declara conèixer les bases generals de la convocatòria.

QUART. Que adjunta la següent documentació:
-Fotocòpia del DNI compulsada.
-Fotocòpia del carnet de conduir compulsada.
-Fotocòpia del carnet de desocupació compulsada.
-Fotocòpia del títol de graduat escolar o equivalent compulsat.
-Fotocòpia dels títols dels cursos i certificats d’empresa o contractes de feina i vida laboral per acreditar els mèrits compulsats.

CINQUÈ. Llengua catalana: sol.licita la prova 
             SI______  NO______

Per tot això.

SOL.LICITA:

Que s’admeti aquesta sol.licitud per a la plaça referenciada.

A_________________,___________de _______________de 2009.

 

 

SR.BATLE PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA.