Tallar els pins de la plaça des Sitjar pot ser una decisió pol·lèmica. Les opinions dels nostres lectors no aturen d'arribar... Encara en rebem de noves, aquí tenim les aportacions curtes. Les més exteses, i signades,  les trobau en aquesta mateixa secció de Cartes.

1. OPINIÓ SOBRE ELS PINS DES SITJAR
Abans de tot, vull dir que no m’ha agradat que tomessin els pins de la plaça des Sitjar. De la mateixa manera que no em va agradar que tallessin els de la plaça l’Orient o els de la plaça de l’església.  Llegit el comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament, pens que hi ha motius, però em queda el dubte si es podia cercar una altra solució menys dràstica. Ara bé, el que no m’han agradat són alguns comentaris que he sentit a la plaça, mentre badava per allà i treia fotos. Que un senyor es posàs histèric i escridassàs, com si tallar aquests pins fos la fi del món... què voleu que vos digui? O que un regidor de l’oposició es demanàs “on són els verds, ara ?” , essent com és membre d’un partit responsable de la tala de milers d’arbres, de tota casta i mesura, per a construir autopistes o urbanitzacions a l’illa, senzillament fa colló escoltar segons quines coses. Aquest senyor, “genio i figura” on n'hi hagi, hauria de deixar de fer demagògia. No de bades és, en part, responsable de la tala de centenars de pins al nostre municipi. Quants se n’han carregat per fer el complex de sa Mesquida? Quants n'han tallat a la urbanització del golf de Canyamel? Quants d’arbres s’han llevat per fer els adossats de l'autovia? Quin partit governava o co-governava quan es permeteren aquestes tales?
Insistesc, no m’ha agradat que els tallassin!
Un que badava per allà

 

2. MÉS AL VOLTANT DELS PINS
Gracies a Cap Vermell  per mantenir-nos informats.
Ja estem que quasi ningú recorda els pins de l'església i les mates atapeïdes de la rotonda de Cala Agulla... pero sí, com ve a dir Cap Vermell, alguns sentim que  hem perdut una part del nostre paisatge ...
Ja ho veurem com quedara la plaça... si queda millor... s´haurà de reconèixer... i tots n´estarem orgullossos... si no, sempre hi podem colocar una tribuna i gàbia de vidre.
Clar que ara sortiran "ecologistes" d´on ningu s´imaginava... i mira, això és bo, "que cunda el ejemplo"
Jo me'n vaig a prendre un poc de valeriana perquè tenc por de de no trobar demà l´Ajuntament esbucat...
Salutacions.
Un de per aqui...

 

3.D'ARBRES I FESTES
Atenció: Que ningú passi per la plaça dels Pins!, no sigui cosa que detecti que es mou alguna rajola o ensopegui amb mig pam d’arrel de qualque arbre sospitós de produir un esquinç, una torçuda de turmell o fins i tot una rompuda, en uns dies tan especials com són les festes. Que cap dels balladors habituals d'"una paloma blanca", "la conga" o "la barbacoa" facin cap revisió de l’estat de la plaça abans de les berbenes, perquè si detecten o preveuen cap perill i ho comuniquen a la Sala, el més segur és que hi posin remei... I ja sabeu quin serà.
A més, s’hauria rebatiar la plaça.
Salut
Un agosarat que ballava a les festes i no s’ha romput res mai.

 

4.HI  HAVIA UNA VEGADA
Una vegada llegit el comunicat de premsa enviat per l’ajuntament de Capdepera a aquesta revista informant dels motius de la tala dels dos pins de la plaça del Sitjar no arribo a abastar els motius de cap polèmica ni dels que volen encetar-la. Els dos pins suposaven a part d’un sentiment encès d’ecologisme renouer pel que es pot sentir i llegir, també una molèstia no tan sols pels veïns sinó pel normal desenvolupament dels actes que es duen a terme a l’anomenada plaça. En definitiva els pins més enllà del seu valor ecològic suposen perjudicis a voler pels veïnats de la plaça amb invasió d’arrels, aixecament de trespols i un llarg etcètera. Aquesta era una decisió que s’havia de prendre més tard o més d’hora atenent a una ja antiga reivindicació dels veïns i com no comptant amb informes favorables del departament de medi ambient de l’ajuntament de Capdepera. Per tant i donat que parlam de la tala de dos pins, la decisió no era fàcil, ben al contrari era una decisió pel que es veu polèmica, desagraïda, gens populista i delicada, però, al cap i a la fi, una decisió que s’havia de prendre ja que no hi havia cap altre solució viable. Ara, de tota aquesta polèmica hi ha alguns factors que em desperten sentiments contradictoris; el primer i el que em fa més fa gràcia es sentir les veus de protesta d’alguns membres de Partit Popular davant la tallada dels pins de la Plaça del sitjar quan el seu partit ha fet de la construcció indiscriminada una senyera i ha estat responsable de la tala de centenars de pins a tota l’Illa, d’això el PP n’ha fet tot un art; que s’anomena demagògia barata. Per altra banda, el segon sentiment que em suscita la suposada polèmica ja no em fa riure tant, i és la falta de confiança per part de votants dels mateixos partits que ara ens representen i la facilitat d’algunes persones per sembrar discòrdia al voltant de decisions ja preses. Que es pot considerar que tal vegada el poble n’hauria d’haver estat informat prèviament? Potser sí, una mica més d’informació no ens hagués intoxicat, però no pretendrà la gent fer un referèndum a cada decisió que prengui l’equip de Govern! És ben veritat que no els donam carta blanca durant quatre anys però també és veritat que els vàrem atorgar la nostra confiança el dia que els vàrem elegir lliurement a les urnes. Estic desitjosa d’escoltar les mateixes crítiques irades davant el descontrol dels aparcament a Cala Rajada o el fet que t’hagis de rompre el coll a cada cap de cantó perquè la gent acostuma a amollar el cotxe on li ve bé davant la impunitat de la policia, però aquestes crítiques són molt més suaus i discretes, en canvi els pins ja se sap, donen per molt, remouen consciències amb ecologisme de butxaca i és més fàcil fer renou.
Crec, només crec, que si ens pegam sabatades tant d’hora no voldré escoltar cap ploramiques d’aquí quatre anys dient que s’han perdut vots, si es perden serà per falta de confiança.
Hi havia una vegada

 

5. SE OS VE EL PLUMERO
La pena más grande que tengo es que seais precesimente vosotros quienes lo hagais, reiros del pueblo y os creais que somos ignorantes i no somos capaces de pensar. No está bien lo que han hecho con los pinos, no es una medida "buena" para nadie, tampoco para el medio ambiente. Lo importante es la suma de cada una de las gotas, de los árboles. Me habeis defraudado, a mi y a cientos de ciudadanos los cuales tendremos que replantearnos las siglas y lo que realmente significan. "Els Verds" , "PSOE"
Andrea

6. ELS PINS DES SITJAR
Que pena.....¿no habia otra solución?
Saludos.-
Joan Sancho Calafat

7. MÉS OPINIONS
El Ayuntamineto y esta plaza, sin estos pinos, a mi entender, ya no seran lo mismo. Entiendo los problemas que podian causar...pero es una pena que hayan tenido que terminar asi.
Cordialidad de Una "Gabellina" de adopción,
Caty

8. PINS SÍ, PINS NO?
Només vull expressar la meva opinió de desconcert per la tala dels pins de la plaça des Sitjar. No dubt que segurament si s'ha pres aquesta mesura ha estat per forces i perjudicis de causa major; i encara és prest per avaluar si aquesta tala ha estat o no encertada.
Però em sap greu que s'hagi fet tan a correcuita, mig d'amagat, fora donar arguments previs ni informar els veïns de la zona (als quals se'ls havia informat únicament que s'havia d'asfaltar i no es parla enlloc de talar els arbres).
Un no-sé-què

9.ELS PINS DE CALA RAJADA
Bon dia!
Personalment trob que amb la tallada de pins de la plaça del Sitjar, ara tothom tindrà dret a demanar que es tombin els pins que tenen davant ca seva a tantes cases del poble de Cala Rajada,  que aixequen les rajoles, l’asfalt, etc... I la meva pregunta és: Què es farà?, es tombaran tots els pins?,  como es justificarà si no es fa? Per favor, no dient que no se celebren les festes en aquests llocs.
Isa

10. LA FLOR ESTA DE DOL  
Les Matemàtiques i la Flora.
Ben és veritat que les matemàtiques som com la boira s’afiquen per tot, i com es diu que “no hay dos sin tres” em sabria molt de greu, que talassin aquest arbre de pisos, com me n'ha sabut els dos pins guillotinats a la Plaça del Sitjar, davall dels quals havia jugat tantes vegades.


Joan Espiritusanto Marqués

 

 

 

 

11. DIMECRES 
  Els dimecres dia de mercat la gent s'ho mirava. Un grup de dones allà plantades trobava que "pa eso no hacia falta haber tocado nada". " Lo bonito seria hacer una fuente".
Un que passava per allà

12. PROTESTO POR MIS PINOS
   Voy a protestar en el ayuntamiento, poniendo dos mierdas bien gordas, en la puerta del ayuntamiento, bajo un cartel en el cual se lea: "ayuntamiento tu quitas pinos, pero Capdepera los planta".
   Animo a la gente a colaborar, con sus aportaciones fecales.
Manolo Garau García