Dia 26 de desembre, 20.00 h, Cafè Segle XII.
Concert de Suso Rexac organitzat per Sis Ràdio i Capdepera Ràdio

Amb la campanya
Poble a poble, feim país!

Volen acostar-se a la realitat de cada municipi de les illes. També presentaran la campanya un cafè per la llengua.




A tots els els actes es llegirà aquest manifest.
Tota l'informació a la web de l'OCB. Clicau damunt els logos de la campanya.

 

Manifest del 31 de Desembre


Avui, commemoram el 31 de Desembre, la data que certifica el nostre naixement com a poble de llengua i cultura catalanes. I ho feim coincidint amb la commemoració del 800 aniversari del naixement de Jaume I.

Com a membres de la societat civil, adreçam aquest manifest al conjunt de la ciutadania, conscients de què el futur de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país depèn de la capacitat dels mallorquins i mallorquines de mantenir una actitud reivindicativa davant els poders públics.

Reivindicam la significació d'aquesta data com a autèntica Diada de Mallorca i demanam a la ciutadania que es mobilitzin perquè aquesta demanada sigui assumida pel Consell de Mallorca.

Demanam a la ciutadania que prengui consciència de la importància de la Diada del 31 de Desembre i que se sumi als actes organitzats per commemorar-la.

Feim una crida als catalanoparlants a prendre un paper actiu en l'impuls del procés de normalització lingüística. Cal que totes les persones que senten com a pròpia la llengua catalana es mobilitzin i que siguin agents del seu ús normal a tots els àmbits de la vida social. Ocasions n'hi ha moltes: parlant sempre i arreu en català, participant com a membre d'un programa de parelles lingüístiques, organitzant una reunió de la campanya Cafè per la llengua iniciada per l'entitat.

També demanam als catalanoparlants que mantenguin una actitud de reivindicació constant dels drets lingüístics davant l'administració pública, l'empresa privada i en qualsevol àmbit de la vida social.

Convidam a les persones que encara no parlen català que facin un esforç per sumar-se a aquest procés, aprenent la llengua i fent-la servir d'una manera normal. Tots els ciutadans de Mallorca tenen dret a conèixer la nostra llengua, i és la nostra obligació com a catalanoparlants facilitar-los aquest aprenentatge.

Demanam a la ciutadania que prengui consciència de la importància de mantenir viva la nostra cultura i que doni un suport actiu als nostres creadors.

Demanam al conjunt de la societat que se mobilitzi també a favor del nostre dret a decidir com a poble, sobre aquelles qüestions que ens afecten en el dia a dia i també sobre la nostra arquitectura institucional.

Visca Mallorca, Visca el 31 de Desembre!