Cada dia faig el passeig vora la mar de Cala Rajada. És un entorn privilegiat, amb unes vistes magnífiques i una mar blava que et convida a gaudir. Se està fent una reforma d’aquesta zona per millorar les infraestructures i que quedi més còmode tant per empresaris com per a vianants. Puc dir que he vist pas a pas aquestes obres i ja, segons anaven donant per acabades algunes fases, ja veia que els acabats eren grollers i fets de qualsevol manera. Quan se feia qualque comentari al respecte, sempre la mateixa resposta: és que no està acabat!

El temps passa i els trams acabats no fan mirera. Jo sempre penso en un sastre o modista que encarreguen un vestit, pot ser la millor tela del món, però si els acabats no són acurats, el vestit no llueix. El mateix passa amb una obra. Ara estan acabant la plaça de Son Moll i les jardineres i voreres antigues de marès no les canvien. Estan posant algunes fioles noves i deixant les altres rompudes i esportellades per les voreres, la qual cosa sembla una “xapussa”. Després de gastar-se més d’un milió d’euros per arreglar-ho, ara, per un parell de peces, ho deixaran així? Sense voler la vista se te’n va per la diferència de material, color i forma de les peces noves amb les velles.

Una altre cosa que no veig bé, hi ha un tram, des de el Pasta-Pasta fins a la Bodeguita que se va asfaltar a corre cuita, al principi de la passada temporada perquè els negocis poguessin obrir i fer feina. Al poc temps li varen donar una capa de pintura, mal donada i amb acabats horrorosos i així ha quedat. Podem veure la diferència de la resta d’espais fins a Son Moll que ho han fet amb un tipus de material i una tonalitat que hi diuen molt amb les rajoles i ha quedat prou bé. I això quedarà així? Perquè a un lloc tan ben fet i l’altre tan malament, sent el mateix passeig i la mateixa obra?

Podria continuar afegint coses que no estan correctes com ara els desaigües, de diferents mides i formes, les fioles de la paret de pedra que han romput mentre feien les obres, les juntes de dilatació o lo que sigui que separen unes línies de rajoles de les altres, amb un forespan blanc que queda bastant cutre, i no vull dir res de les juntes de les rajoles a la paret...

Podria continuar però amb això el que vull dir és que quan se encarrega una feina, l’empresa l’hauria de fer correctament perquè ho cobra, però si no ho fa, hi ha qualcú que ho ha de supervisar i fer arreglar lo que està malament, no són els ciutadans que s’han de queixar, tenim uns representants, en aquest cas el d’obres públiques que s’ha d’encarregar que facin la feina ben feta i estar alerta de com es fan les coses.