COJUNTURA ACTUAL: 

Ja sabem per activa i per pasiva que estam en una època de nul creixement econòmic, fet per altra banda que es pot considerar normal després d’uns anys de fort creixement de l’economia a la nostra comunitat i, el que ens afecta més directament, al nostre municipi. 

També sabem que les distintes administracions autonòmiques, nacionals i internacionals s’han possat a fer feina per tal de posar remei a la situació que vivim.  

 

El que solem fer tots, quan veim les orelles al llop, és prende precaucions i crec que molts de nosaltres (per no dir tots) les hi hem vistes, alguns més a prop que els altres, però a tots ens ha posat a l’aguait. 

No podem aturar de cop la roda que duia la societat, com pareix que ha passat i que ha obligat a intervenir als Governs, però sí que les circumstàncies demanen a crits la prudència. 

Al passat plenari vaig advertir de la despesa desmesurada d’algunes partides on es denota la imprudència d'alguns dels nostres governants a l'hora d’administrar els doblers en moments difícils. Quan moltes famílies tenen problemes per arribar a fi de mes, quan moltes famílies han posat el seu immoble a la venda per poder fer front a la situació, quan moltes famílies és replantegen el seu futur al municipi, quan a moltes famílies els costa moltíssim pagar els rebuts de l'hipoteca, els nostres governants superen sobradament la despesa d'algunes partides demostrant un gran descontrol i una total manca de previsió. Podeu veure alguns exemples al següent gràfic que mostren la despesa d’algunes partides sense que hagi acabat l’any:



Clicau damunt per fer-ho més gran



Crec que és un bon moment perquè l’administració municipal demostri que sap estar a l’alçada de les circumstàncies i s’estrenyi la corretja. Si no és així, podem arribar a una situació econòmicament insostenible de les arques municipals que suposarà inevitablement un increment de la recaptació via augment dels impostos, que a la vegada suposa directament reduir encara més el poder adquisitiu de les famílies, amb la consegüent disminució del consum que repercuteix directament a la creació de riquesa.

El que fa falta en aquests moments difícils és que les famílies tenguin el màxim de diners possibles per fer front als deutes adquirids i que, des de les administracions, els facilitin al màxim aquesta labor.

Com: facilitant el pagament dels arbitris; congelant els impostos municipals i conseqüentment, contenint  la despesa menys necessària fins que arribin temps més favorables. 

Com no podia ésser d’altra manera, he evitat emprar la paraula que només de sentir-la causa alarma, però també crec que si tenim un problema, se n'ha de parlar. Jo, des de la meva posició d’oposició faré el possible per ajudar. 
 

Mateu Melis Tous

Es Grup