PRESENTAT EL PROGRAMA DEL XXII SEMINARI BLANQUERNA

Image
24, 25 i 26 a  Cala Millor (Sant Llorenç)

   El  Grup Blanquerna ha presentat el programa del XXII Seminari Blanquerna, que es farà els dies 24, 25 i 26 a Cala Millor (Sant Llorenç). En aquesta ocasió, el tema tractat és Cercant claus per entendre un món complex. Les relacions internacionals avui. Els participants que ho vulguin es podran hostatjar a l’Hotel Castell de Mar, mentre que la majoria d’activitats es faran a l’Auditori Sa Màniga. L’activitat té el suport de l’Obra Cultural Balear, el departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, el Centre Balears Europa, el CDEIB i l’Ajuntament de Sant Llorenç.
    Han participat a la roda de premsa Toni Trobat, vicepresident, Macià Calafat, secretari, i Iraïs Seguí, coordinadora del seminari. Trobat ha explicat la història del Grup Blanquerna, nascut l’any 1985 gràcies a l’impuls de Climent Garau, Josep Maria Magrinyà, Paquita Bosch i Pere Joan Llabrés, entre d’altres. L’objectiu de tots ells era contribuir a la reflexió i al debat sobre el fet nacional de Mallorca i sobre la nostra realitat més propera.

Image

    Acte seguit ha explicat el programa, que compta entre d’altres amb la participació de Carlos Taibo, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid i expert en l’Europa Oriental; Juan Soroeta, professor de Dret Internacional Públic de la Universitat del País Basc i expert en el Sàhara Occidental; Oualad Moussa, delegat del Polisario a Catalunya; Neus Canals, implicada en les campanyes de suport al Sàhara Occidental; Xavier Cutillas, president de l’Associació Catalana per la Pau i expert en Amèrica Llatina; Francesc Mas, presidenta del Lobby de Dones; Madiop Diagne, sindicalista i expert en la realitat africana; Antoni Marimón, professor de la UIB i expert en història d’Amèrica; Jordi Muñoz, prolitòleg de la Universitat Pompeu Fabra, investigador visitant a Yale i expert en la realitat nordamericana; Ignasi Dies, membre del Centre d’Informació i Recerca del Poble Kurd; i Martí Anglada, cap d’Internacional dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya i responsable de la corresponsalia de TV3 a Brusel•les.
    L’activitat també inclourà les actuacions musicals de Grollers de sa Factoria (folk-rock)  i de Llibert Fortuny (jazz-rock), que es faran a l’Auditori de Sa Màniga. El termini de reserva d’allotjament acaba el proper 20 d’octubre. Els participants hauran de lliurar el full d’inscripció a les oficines del Grup Blanquerna, per fax o per correu electrònic. Els qui quedar a dormir han de presentar un resguard de l’ingrés al compte corrent del Grup Blanquerna d’un mínim de 20 euros. El compte corrent és “Sa Nostra” 2051 0142 30 1041871391. S’haurà d’abonabonar la resta de l’import en el moment de la inscripció a l’hotel.