“No em vengueu un altre cop amb la cançoneta del vot útil”




 Tornem-hi, torna-hi, unes noves eleccions generals tendran lloc el pròxim 10 de novembre, i un cop més hi ha gent que em torna demanar si Més-Esquerra traurà el diputat. La resposta és que crec que sí, però sabeu què?, m’és igual, perquè possiblement serà el vot més digne i conseqüent que hauré fet mai.

Aquells que apel·lau al vot útil, no perdeu el temps amb mi, ni amb altra gent amb qui he parlat aquests dies. Després que els vostres egos i tàctiques electoralistes hagin impedit bastir un govern d’esquerres que treballi per una Espanya plurinacional i socialment justa? Ara tornau demanar un vot útil? Però si ni tan sols sabem si el PSOE governarà amb l’ajuda de la dreta!

Ens demanau un vot útil per a aquells que han enviat la policia a Catalunya a apallissar i maltractar la gent, o per aquells altres que s’han posat de perfil davant la vulneració dels drets i les llibertats més bàsiques? Voleu un vot útil per als qui ni tan sols despengen el telèfon per dialogar? Per als qui s’alegren de tancar 9 anys a la presó a líders pacífics que no havien tirat ni un paper en terra? O voleu aquest vot útil per als qui havien de ser els adalils de l’esquerra lila i transformadora i que ara diuen burgesos als joves de Barcelona que lluiten pel dret a decidir i contra la repressió?

O bé voleu el vot útil per als qui ni tan sols han intentat moure una coma de la Llei Mordassa, de la Llei Montoro que ofega el ajuntaments o de la reforma laboral del PP? O m’estau dient que hem de fer vot útil pels diputats balears que en aquests mesos no han dut endavant ni una sola iniciativa en favor de la nostra terra, mentre el senador Vidal es deixava la pell al Senat? He de donar aquest vot a qui des del govern central s’ha cansat de dur al Constitucional lleis aprovades pel Parlament de les Illes Balears?

Tornareu mirar de convèncer-nos que potser ara sí que tendrem diners per al tren, que es millorarà el finançament o que podrem decidir sobre els nostres ports i aeroports? Em sap greu, però ja n’estic cansat d’aquesta cançoneta. Tot això, tan mateix, només ho tendrem si hi ha diputats balears que mirin únicament pel nostres interessos i condicionin el seu vot a compromisos per escrit.

Per tant, no em demaneu uns i altres el vot útil per a aturar el “trifachito”. Contra el “trifachito” també hi podem lluitar amb els diputats de Més-Esquerra, i si no tenim diputats hi lluitarem amb dignitat, des d’allà on tenguem representació, o des del carrer. Mai havia tengut tan clara la utilitat del meu vot a unes Generals, sí, útil per capgirar la reforma laboral del PP, per tombar la Llei Mordassa, per garantir unes pensions dignes o per permetre al ajuntaments gastar el seu superàvit; però també per la democràcia, per drets i llibertats, per Mallorca, pel nostre autogovern i per la nostra dignitat.