Image 

 

 

Ateneu Alcari, empresa sense ànim de lucre, de caràcter social, que treballa a Cala Rajada en conveni amb l’Ajuntament de Capdepera en el Projecte Escola Viva (treball amb infants i joves), enfila el seu 6è any al nostre municipi.

  

Ateneu Alcari i la Fundació Joves Navegants de les Balears, amb la col·laboració de l’Institut de Serveis Socials i Esportius, han arrencat per tercer any consecutiu el projecte La Mar de Joves, consistent en 4 o 5 dies de navegació a bord del veler “Galaxie”, de 21 metres d’eslora (depenent del grup i la zona) propietat de la Fundació Joves Navegants de Balears. Aquest any el grup de participants de Capdepera ha estat format per: Miquel Regueiro Tous, Martí Suau Bover, Lluís Fuster Rojas, Jeroni Suerda Rodríguez, Agustí Esteva Moll i Jose Antonio Martínez Martínez, tots de Cala Rajada i Capdepera i d’entre 13 i 17 anys. Ha estat acompanyats per Maria Antonia Fuster, educadora d’Escola Viva Cala Rajada, i d’Antoni Perelló, educador de l’Ajuntament de Capdepera i tot un veterà a bord del “Galaxie”, en el qual ja havia navegat aquests darrers anys.

 

Image 

 

D’aquest projecte en participen tots els municipis que treballen en el Programa Escola Viva: Son Servera, Sa Coma, S’Arenal, Pollença, Cala Rajada, etc. La ruta programada pel grup de Cala Rajada i patronejada, com cada any, pel capità de la Fundació Joves Navegants, Raimon Martínez Mussons, amb Hernán Olegui com a primer oficial, va començar el dijous 5 de juliol, en el Club de Mar de Palma i amb destí a la Costa de Llucmajor. Aquesta primera jornada  es va realitzar una neteja del litoral a cala Vella, amb l’ajuda dels treballadors de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca. Posteriorment, el “Galaxie” es va dirigir al Parc Nacional marítimo-terrestre de Cabrera, on va fondejar durant dos dies. En aquella illa també es va fer neteja del litoral de la zona, amb la col·laboració dels treballadors del Parc; es visità el museu etnològic i cultural de Cabrera; es va fer una excursió al Castell, submarinisme i, com no, una  visita a la meravellosa Cova Blava.  

Per acabar, el vaixell es va navegar fins a Porto Petro i Porto Colom, on el dilluns 9 de juliol es va arribar al final de la ruta. Els participants han adquirint els coneixements bàsics d’un veler i han pogut gaudir d’una experiència única a nivell educatiu, han conegut el litoral de la nostra illa i han après com tenir-ne cura.  

Els propers dies 19 i 20 de juliol, els joves del grup de s’Arenal realitzaran neteja del litoral de la nostra costa; concretament de les platges des Carregador i de s’Embarcador del Rei, proporcionant-los l’Ajuntament de Capdepera el material per a realitzar la neteja i oferint als participants un petit berenar.  Aquest dissabte, dia 14, tots aquells que ho desitgeu podreu veure el “Galaxie” amarrat en el moll de Cala Rajada, des d’on comença la seva ruta el grup d’Escola Viva s’Arenal que visitarà la costa de Capdepera.