Il·lusió és una paraula màgica: implica voluntat d’afrontar un repte, valentia per resoldre un problema, fortalesa per salvar obstacles, esperança per aconseguir allò que et proposes... il·lusió és joventut! Envellim en perdre les il·lusions, no pel fet de complir anys.

Il·lusió és l’energia que porten els músics i cantaires com els que vàrem escoltar divendres 26 d’octubre al Centre Cap Vermell (i el dissabte següent al teatre d’Artà), energia que han compartit amb nosaltres, il·lusions que ens han transmès.

Però tot s’ha de dir: aquest concert a Cala Rajada hauria estat impossible sense la col·laboració que hem rebut per part de l’ajuntament de Capdepera, incloent-hi Departament de Cultura amb na Carme, en Pere i na Nitón; els Punts d’Informació Turística, amb na Xesca i na Pilar; la Brigada Municipal i diverses persones de l’administració; na Paqui, na Marisol i d’altres persones que, segurament, hi han intervingut sense que nosaltres ho sapiguem. Una vegada més, en Revi va ser a punt a la taula de so.

Va ser na Cati Masanet qui, en qualitat de mare de cantaires, per novembre de 2017 va acceptar ràpidament el testimoni per promoure l’intercanvi entre les dues corals. Testimoni recollit per na Maria Francisca Danús, directora de la coral Aquatreveus, de l’Escola de Música d’Artà, qui va participar en les gestions per tal que tot sortís perfecte. Ells també han posat instruments per als concerts, i molta il·lusió i tot el suport, entre d’altres coses, en aquest projecte. L’ajuntament d’Artà ha facilitat instal·lacions, ha convidat les dues corals i acompanyants al dinar del divendres, i s’ha fet càrrec dels transports en autocar.

L’Antònia i na Clara, de Viajes Ecuador, han gestionat els bitllets de  transport d’avió amb molta atenció i paciència. Per la seva part, la Banda de Música de Capdepera va canviar el seu assaig setmanal per tal d’evitar interferències acústiques, perquè coincidia en dia i hora. A Artà, les famílies dels cantaires van acollir els joves arribats del Raval, que han tornat a Barcelona carregats d’alegria de les atencions rebudes.

No volem oblidar ningú. El públic, aquells qui vàreu acudir a rebre les seves cançons... sense públic un concert no és més que un assaig! I, a més, aportant el vostre granet d’arena a la taquilla inversa, que anirà més que bé per pagar els bitllets dels joves cantaires, amb una excel·lent recaptació, tant a Cala Rajada com a Artà, molt similars.

També agraïm als mateixos joves d’Artà i del Raval d’aquesta trobada la seva participació, la seva il·lusió que han comunicat tant dins com fora de l’escenari. Gairebé sempre pensem que els adults hem d’educar els joves, però moltes persones del públic ens han confirmat que estaven entusiasmades amb tota la força que han transmès els joves de les corals. Fins i tot alguns dels pares que els han acollit a casa seva, han expressat haver quedat sorpresos i encantats de tenir-los allotjats.

Hem d’agrair amb molt d’èmfasi la feina dels grans professionals que aconsegueixen dirigir les il·lusions dels joves com han fet amb aquests cors. Sense la professionalitat dels educadors, sense la seva dedicació altruista, mà esquerra i, també, il·lusió, molts joves es trobarien perduts en entorns que no els serien gens favorables, com va afirmar durant el concert la directora de Musicals’ Choir, Cristina Colomer.



Per extensió, a tots els educadors que es deixen la pell en tenir cura de la formació del jovent, i molt especialment als grans músics que ens van acompanyar en aquest concert i en el d’Artà: Maria Francisca Danús i Pau Piris, directora i piano d’Aquatreveus, i Andreu Shulz, guitarra i cantaire d’aquest cor. De Musicals’Choir, Cristina Colomer, Joaquim Tardido, Yolanda Mallofrè, Alan Garcia i Nil Casals, directora, piano, saxofon, baix i bateria respectivament. A en Jordi Farrès, director de l’Escola de Músics i JPC en la qual s’integra el projecte Musicals’ Choir, sempre obert a promoure l’aprenentatge musical, a utilitzar-lo com a vehicle per a la integració social, i a la difusió de la música en tots els seus vessants.

A tots, moltes gràcies.

Encara que nosaltres signem aquesta carta, pels comentaris rebuts per part de molts espectadors, creiem que gairebé tots la subscriviu.

Mar Colomer i Biel Mir