La presidenta Armengol i els membres del govern del Consell de Mallorca celebren el primer any al capdavant de la institució insular

    La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i la resta de membres del govern insular han celebrat avui horabaixa als jardins de La Misericòrdia el primer any al capdavant de la institució insular.
   Armengol ha fet un repàs de les principals decisions preses durant aquest primer any i ha destacat l'objectiu de treure endavant grans temes pendents de l'agenda política relacionats amb la protecció territorial i la política social. En aquest sentit ha ressaltat l'increment en quasi un 20% el pressupost destinat a les polítiques socials durant aquest primer any, convertint-se en el principal objectiu de la institució. La presidenta del Consell ha recordat els prop de 60 milions d'euros que es té previst invertir en els propers tres anys en la reforma i millora de la xarxa de serveis social per a que totes aquelles persones que depenen dels serveis del Consell vegin millorada la seva atenció.
La presidenta Armengol ha fet especial menció a les decisions preses en matèria territorial i que han constatat un canvi en el model de creixement i ordenació territorial. La modificació del Pla Territorial de Mallorca, amb la desclassificació de Es Guix, o la protecció d'espais com Son Real a Santa Margalida o es Pujols a Santanyí han estat reivindicats durant la seva intervenció. Armengol ha recordat que malgrat desavinences puntuals, sempre s'han imposat les coincidències en l'acció de govern i s'ha posat els interessos generals per damunt dels de cada una de les forces polítiques que integren el govern.
   Armengol ha recordat també durant la seva intervenció altres compromisos complerts durant aquest primer any com la creació de l'Assemblea de Batles i Batlesses, la firma del Conveni de Carreteres amb el Ministeri de Foment, o la creació tant del Consell de Dones com edl Consell de Persones Majors, com a òrgans de participació i consulta, entre altres. Finalment, la presidenta del Consell ha avançat que les properes decisions que tirarà endavant la institució seran l'aprovació de l'Agència de Disciplina Urbanística, que aquest proper dijous ha de rebre el vist-i-plau de l'Assemblea de Batles i Batlesses, i la creació del primer organisme de promoció turística que tendrà Mallorca