La Assemblea local de la Creu Roja de Capdepera ha presentat una acurada edició de la seva Memòria d’activitats, corresponent a l’any 2007
Image

   L’informe distribuït entre els socis, col•laboradors i voluntaris recull, en quatre apartats, un resum de la tasca duta a terme. En xifres parlam de l’atenció a 7.245 persones en un conjunt d’actuacions i serveis tendents a millorar la qualitat de vida dels habitants del nostre municipi.
   
    Per àrees:

    SOCORS i EMERGÈNCIES 
    A Capdepera la Creu Roja  presta el servei de Vigilància Preventiva, Salvament i Socorrisme a les platges. Han prestat atenció sanitària a 6.103 persones, amb 76 rescats de persones i 16 auxilis a embarcacions
   S’ha donat informació relativa a les platges a 798 persones.

   DONA – INFANTS i JOVENTUT
   S’ha implantat el programa DONA a Capdepera, basat en el sistema de teleassitència mòbil per a víctimes de  violència de gènere.
   La Creu Roja també col•labora amb el Tribunal Tutelar de menors pel compliment de treballs en  benefici de la comunitat adreçat a joves amb una condemna.

   JOVENTUT- VOLUNTARIS i SOCIS
   A Capdepera funciona una secció de la Creu Roja Joventut (CRJ), fundada a principis de 2007. S’ha treballat a través del voluntariat  en conscienciació i sensibilització en temes de igualtat de gènere, drets dels infants i medi ambient. En les activitats dutes a terme han participat 779 persones
   D’altra banda comentar que a Capdepera compta amb 102 voluntaris/àries, dels quals 19 han iniciat la seva activitat de voluntariat en el 2007.
   Actualment compten amb 140 socis.


   INTERVENCIÓ SOCIAL
   Centre de dia. Ofereix a les persones majors acolliment i suport, en 2007 han atès 49 persones (38 a Capdepera i 11 a Son Servera).
   Menjar a domicili. Aquest servei s’ha donat a 14 persones.
  Transport adaptat. Facilita el trasllat de persones amb mobilitat reduïda. L’han fet servir 29persones.
   Ajudes tècniques. És un servei de préstec temporal de material. Han fet servir aquest recurs 30 persones.
   Ajuda domiciliaria complementària. Ajuda a persones amb autonomia limitada i sense suport. L’han fet servir 5 persones.
  Teleassistència domiciliaria  (TAD). Han participat d’aquest servei 90 persones. A partir del setembre de 2007 hi ha un equip de 10 voluntaris per verificar el sistema.
  Envelliment saludable.Servei que te com a finalitat dur a terme activitats per tal de prevenir el deteriorament associat a l’embelliment. Al 2007 han participat 35 persones.