Un any més, l’Associació d’Amics del Poble Saharaui de les Illes Balears inicia una nova entrega del programa d’estiu Vacances en Pau 2008, i estam cercant famílies acollidores.

Vacances en Pau és un projecte humanitari de caire solidari amb el Poble Saharaui. L’acollida d’infants saharauis per part de famílies de les Illes Balears és l’eix central.

Aquests nins i nines, de 8 a 12 anys, provenen dels Campaments de refugiats de Tindouf, al sud­oest d’Argèlia; una zona desèrtica i inhòspita coneguda com Hamada.      

L’acollida és un acte de solidaritat amb aquests nins i nines i amb  aquest poble i un programa de sensibilització de la població civil i política de l’Estat espanyol amb el conflicte del Sàhara Occidental.         

L’estada a les Illes Balears té una durada de dos mesos, juliol i agost, implica 153 nins i nines saharauis, 155 famílies acollidores i un grup, cada vegada major, de voluntaris/es de diferents professions: treballadors socials, metges,...         

Els objectius del projecte són els següents:­ Propiciar que els nins i nines evitin les elevades temperatures que es donen al desert durant dos mesos d’estiu, que poden arribar fins als 50ºC.­

Diagnosticar i tractar tots els aspectes sanitaris que presentin els infants per tal d’evitar el desenvolupament de malalties greus i/o proporciaonar­lis una major qualitat de vida.­

Recordar i sensibilitzar la ciutadania de les Illes Balears que el conflicte saharaui persisteix i s’agreuja dia a dia. Per tant, els infants es converteixen en ambaixador del seu poble en tant que són rebuts per les autoritats comunitàries i tenen una forta repercussió mediàtica.

 

Per a més informació:Tel./ fax: 871 944 706      639 32 93 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

C/ Pere Dezcallar i Net, 11, 1er. Porta 7

Gustavo Ferradas Eiras – Coordinador Tècnico

José Juan Luna Mas ­ Coordinador Sanitari

 

 

 

 

 

 

Image