... una banda quan més desafina, menys s'escolta i més absurda es torna.

 Al juliol de l'any 2011, just després de la signatura de la moció de censura en contra de l'alcalde elegit democràticament ja vaig dir que s'estava pactant un govern d'inestabilitat, com així ha estat. En aquests tres anys de desgovern, hem viscut una infinitat de situacions caòtiques, ridícules, infantils, burlesques i que en tot moment s'ha caracteritzat per anar en contra dels interessos dels ciutadans del municipi. Les dimissions, deixadeses i els equívocs han estat el pa nostre de cada dia.

Entre PSOE i UCAP ja portem sis dimissions i dues renúncies; el director d'aquesta "orquestra", l'alcalde Fernández, s'ha vist abocat a realitzar reorganitzacions d'àrea contínues, tractant de trobar la persona que pogués estar al capdavant d'una determinada àrea i treure el treball amb certa solvència, amb relativa normalitat, encara que això, encara, no ha passat. A cada canvi d'àrea, d'instrument, la simfonia ha anat sonant més i més discordant, estrident i, curiosament, les àrees que més han desafinat són les que, a priori, haurien d'estar sonant millor, com Turisme i Esports. El Mestre Fernández pretén ara donar un nou aire a la banda i fa entrega a nous músics les àrees de Medi Ambient i d'Hisenda.

La Primma Donna de UCAP, Alberto Llull, ha vist com, a mesura que ha anat avançant la partitura de la legislatura, més perdut es trobava. Fa tot just un any, va renunciar al seu període d'Alcaldia, tal com contemplava el pacte de govern a canvi d'un augment en la seva dedicació a la gestió municipal fins al 95%, percebent un sou d'acord amb aquesta dedicació, teòrica, per intentar que la melodia dels dos partits sonés a l'uníson, però aquesta dedicació va ser en va, incrementant-se les notes discordants a mesura que passava el temps i ell anava rebaixant les seves pròpies quotes de dedicació, passant del 95% al 75% i després al 50%; aquesta setmana, sabem que D. Albert Llull no vol tocar més. Es veu incapaç de delectar als seus votants amb una plàcida melodia, amb els seus allegros, els seus crescendos, etc ... El seu instrument, deixa de sonar, si bé, ha demanat que no li treguin la seva cadira al mig de l'orquestra .... Hem de suposar que necessita sentir-se reconegut i ser el centre de les mirades, com aquelles estrelles que, llanguint la brillantor de la seva llum, s'afanyen per resistir-se a desaparèixer.

El drama argumental de l'opereta que ens estan oferint els membres de l'equip de govern, sembla que no té fi, ja que el Mestre Fernández consent mantenir, a qui tant menyspreu demostra cap a la funció de representant municipal, com a Primer Tinent d'Alcalde, que és qui ha de prendre la batuta en cas que el director de l'orquestra s'absenti .... Davant aquesta situació, és evident que ens veiem exposats a una "jam session", atès que el director no tindrà partitura i els músics tocaran lliurement, amb el nul sentit del ritme que els ha caracteritzat fins ara.

Explicat així, té to de sorna i certa gràcia, però la realitat a la qual ens enfrontem és dramàtica. La fugida del Sr Alberto Llull suposa hipotecar el "normal" funcionament de la institució municipal, almenys, fins després de les eleccions municipals de l'any que, luxe que, per descomptat, tal com estan les coses, no ens podem permetre.

No cal dir que, per respecte cap a tots els gabellins, el Sr Llull hauria de presentar la seva dimissió i deixar el seu lloc a alguna persona que aportés, almenys, una mica de vocació de servei públic a la banda, que, per que es veu, desafinarà fins al final.

Evidentment una banda quan més desafina, menys s'escolta i més absurda es torna.


Joan Ferrer Flaquer