Tot el que sigui per millorar el turisme a Cala Rajada ha de ser benvingut pels ciutadans, vivim d’aquesta indústria i l’hem de cuidar...








 
 No ha estat un bon exemple, precisament, el viatge de l’equip municipal, en part a compte privat i en part a compte de  l‘erari públic a Colònia, per justificar uns interessos... Seria una notícia que hauria passat desapercebuda si no hagués estat perquè a Cala Rajada tots aquets bars que suposadament es representen en aquesta festa creen una convivència molt difícil d’aguantar als mesos d’estiu. Sembla que una autoritat com és un batle, que té capacitat de decidir una ordenança que millori les condicions de vida dels ciutadans, estigui "venuda" als interessos comercials d’aquests establiments. Em referesc a les nits de Cala Rajada, que tants de maldecaps dóna a molts de veïnats. Pareix que aquesta visita a Alemanya fa que la problemàtica de l’incivisme pugui semblar com una cosa anecdòtica, com si les queixes de renou i incivisme fossin un problema mínim, quan per cert molts d’aquests turistes omplen els locals representats a Colònia.
   
   Però aquest no és un problema que tengui res d’anecdòtic ni de mínim. Jo més aviat diria que és una "xacra" que ha estat colpejant aquest municipi durant dècades, fins a tal punt que ha nascut una associació anomenada Plataforma pel Civisme, per a denunciar la vida nocturna descontrolada durant els mesos de la temporada turística, i si mal no record es va considerar una situació d’emergència local i es varen demanar reforços a la Conselleria d'Interior. Demanen control i que les coses es puguin fer d’una altre manera. Jo hagués estat més content, per exemple, que el meu batle hagués anat allà a explicar el comportament que tenen tots els clients que omplen de gom a gom aquests bars, i que els seus propietaris se n’omplen les butxaques cada vegada més, mentre que els veïnats que per coses de la vida han tengut la desgràcia de viure devora de qualsevol d’aquests locals s’han vist obligats a vendre (no a llogar) les seves propietats o es troben en processos judicials perquè els locals no compleixen les ordenances de l’Ajuntament. Això és trist.

   Estaria més content també que l’Ajuntament creàs una infraestructura legal contra aquesta problemàtica, com han fet altres municipis. Limitadors de so... El batle s’haurà pogut reunir amb els propietaris i els haurà dit que han de complir les normes i tot això, però el que és una infraestructura legal per combatre l’incivisme i les coses que no es fan com cal és encara verda a Cala Rajada, ha de madurar molt més.
   Tot el que sigui per millorar el turisme a Cala Rajada ha de ser benvingut pels ciutadans, vivim d’aquesta indústria i l’hem de cuidar, ara bé, totes les oportunitats que es presentin perquè les coses es facin d’una altre manera, més justes per tothom, no s’haurien de desaprofitar.



Miquel Estelrich Bestard