Hola,
Fa més de 22 anys que sóc ciutadana de Capdepera i orgullosa d’haver obtingut la possibilitat d’integrar-me totalment a la societat mallorquina de Capdepera. Lamentablement, visc a Suïssa actualment, però vénc a Cala Rajada amb molta freqüència per veure la família i els amics. Ara mateix, acab d’arribar a Zürich, des de Mallorca, i desig fer-vos arribar la següent informació, tot esperant que sigui útil per als gabellins.
Fa més de 20 anys que ténc una casa a Cala Provençals, que varen comprar els meus pares l’any 1987, quan vaig decidir venir a viure a Cala Rajada. He viscut i gaudit d’aquesta casa, envoltada d’un jardí preciós, amb unes vistes impressionants cap a l’illa veïna de Menorca.

A causa del canvi de vida que em va obligar a viure a Suïssa, vaig decidir llogar aquest xalet. En contra del costum mallorquí de llogar cases a pe5rsones desconegudes, em vaig decidir a llogar la meva casa a uns compatriotes (alemanys) recomanats per mitjà de l’agència immobiliària Engels & Völkers (igualment alemanys). Els inquilins entraren a casa meva el dia 01.05.2007 i gaudiren d’una casa totalment equipada, amb mobles, etc.

Fins al 31.12.2007, aquests inquilins es dedicaren a destrossar-me tots els mobles de la vivenda. Buidaren el xalet i emmagatzemaren els mobles en el garatge i en el jardí. Em robaren els mobles més cars i em deixaren factures de llum i aigua, sense pagar, per més de 2.000 euros. Però això no és tot. Per tal de defensar els seus drets de robatori i destrossa, aquests inquilins contractaren una advocada de Capdepera (igualment alemanya) amb el resultat que es pot fer res contra aquests “nòmades de lloguer” que passen diàriament la frontera per a fugir d’un país tan “avançat” com Alemanya. Fins quin punt hem (escrit en primera persona plural perquè em sent mallorquina, tribut a Mallorca i n’estic orgullosa) d’aguantar que ens imposin les seves formes de viure, que construeixin una societat paral·lela a Mallorca sense respectar els nostres costums i les nostres tradicions? Com és possible que ens destrossin cases i les nostres pertinences sense cap conseqüència? Quan començarem a reaccionar per a defensar la nostra terra i la nostra cultura?

Tenc fotografies i una carpeta sencera de documentació referida a aquest tema per a justificar el que m’ha ocorregut.

Esperant la vostra presa de partit, vos envii  una salutació cordial des de Zürich.

Angela Pollmann
Obere Eichgasse 12 a
5607 Hägglingen
Suiza
Tel.: 0041 56 6101017

Avenida Provencals 65
07580 Capdepera
Tel.: 971 563317 (tel. suegra en Cala Ratjada)