Simplement vull dir-te que estic totalment d'acord amb tu i amb la teva opinió, però voldria afegir un petit matís: la carta no ha d’anar dirigida a la gent de l’església, segons el meu punt de vista hauria d’anar dirigida a les autoritats del municipi.




El rellotge de l’església, tots (o crec que absolutament tots), tant en passar a prop de la parròquia de Cala Rajada com de la de Capdepera, miram quina hora és. I no xerram ja d’ideologies, sinó més bé d’un servei al poble (ja que no hi ha cap altre rellotge que ens doni aquest servei públic). Voldria saber qui, en passar pels carrers des dels quals es veuen els rellotges, no miren l’hora, i a més pensen: deu anar bé?, el rector els ha fet adobar? (en fer estona que sabem que no funcionen correctament). Però, així i tot els miram.

Respecte als usos dels temples, el rector i l’església en tenen la paraula. No vull creure que el nostre rector estigui en contra de realitzar-hi activitats diverses (sempre que aquestes no impliquin res contra la religió), ni vull creure que el fet de no deixar celebrar el concert previ al Mercat Medieval tengui res a veure amb el dinar dels capellans de l’Esperança. Crec que molta gent (i alguns dels que pens que van errats, són gent d’església) hauria de pensar una mica amb el cap: no tanquen els nostres hotelers durant l’hivern? Tenir obert no els resulta rendible, no cobreixen despeses de llum (entre d’altres). No tanquen les discoteques i molts de llocs d’oci, pel mateix motiu? Idò l’església, en encendre llums i altres estris que s’han de mester tampoc té res que ajudi a pal·liar les despeses ocasionades, i d’això ens n’hem d’adonar tots.

Les esglésies de tots els pobles sovint són emprades per molts i diversos esdeveniments, principalment concerts, inicis de festes, lliuraments de premis, i un llarg etc que ara no em ve al cap. En tots aquests actes, la parròquia ho posa tot (des de les molèsties ocasionades als fidels, malgrat siguin pocs els assistents, fins a les diverses despeses ocasionades), així que no veig gens malament cap dels motius que es puguin presentar per part del nostre rector a fer algunes coses en llocs que depenen totalment i completament dels comptes de la parròquia.

Vull dir que en aquests comptes de la parròquia en sóc un afectat directe (i sóc catòlic i col·laborador habitual de la parròquia). Cap visible, director..., o el que més vos agradi dir, del grup de ball de bot Aires Gabellins, feim els nostres assajos al saló parroquial de Capdepera, el rector ens ha demanat una col·laboració mensual per pagar les despeses d’electricitat i aigua, i en aquests moments, amb les quotes fixades als nins i nines de l’agrupació i altres ens que poden utilitzar  el saló pagarem el que el senyor rector ens demana.

A més a més, podem dir que els membres del grup de ball de bot hem pintat el saló parroquial, hem posat cortines noves, hem arreglat llums en mal estat, hem fet el pati net, i tenim comanades unes persianes noves per al saló, ja que alguns salvatges del poble, en el darrer Mercat Medieval, les varen fer malbé.

Realment, com diu el senyor rector: ENTRE TOTS FEIM LA PARRÒQUIA, i realment: voldria saber qui no passa per les esglésies del municipi, en un o altre moment al llarg de l’any, per molts i diversos motius.

Climent Crespo Flaquer