La criminalització

del petit comerç









           El passat divendres dia 13 varen comparèixer al nostre establiment quatre agents de la Policia Local i quatre de la Guàrdia Civil, dos a cada cantó del passeig, i quatre membres de la brigada municipal amb dos furgons. Duien una ordre del senyor batle per la qual se'ns requisava tot el gènere que estigués sobre el passeig peatonal, per no tenir permís d'ocupació de la via pública. Si bé és cert que la policia ens ha multat per aquest fet, també és cert que aquestes multes estan essent recorregudes i l'expedient no es troba encara tancat.

            La nostra reflexió és aquesta: realment és necessari aquest desplegament de mitjans per realitzar una decomissió de gènere a un local comercial regentat per una mare i el seu fill?

         Certament és una actuació desmesurada, fruit d'una interpretació draconiana i obtusa de l'ordenança municipal que, sense cap dubte, pot ser llegida de moltes maneres. Una d'elles és la del senyor batle, i una altra és la d'obrir la porta a la concessió de llicència emparant-se allà on diu “altres instal·lacions”, on poden cabre perfectament  els diversos articles de platja que l´ajuntament ens ha requisat.

         Qui ens rescabalarà de la mala imatge i de l'atemptat al nostre honor com a persones i com a empresa que aquesta actuació policial ens ha causat?  Qui donarà de menjar als nostres fills aquest hivern si no podem vendre? Qui pagarà els impostos, entre ells els municipals, si perdem els nostres ingressos, fruit d´un turisme que cada vegada és de menor qualitat i que gasta menys? Ho farà vostè, senyor batle? Sobre vostè cau la responsabiitat moral del mal que ens ha fet per prendre una decissió que no era estrictament necessària. La responsabilitat legal, encara està per decidir.

SÚPER SUSANA
Canyamel