Primer furgó funerari de Capdepera





 

Era l’estiu de 1974, el dia de Sant Bartomeuet ( 25 d’agost), quan es reuniren a la plaça de l’església de Capdepera, el  batle Jaume Fuster Massanet “Pereandreu”, el seu tinent batle, Bartomeu Terrasa Ruis” i, suposem, que alguns regidors ( llavors nomenats “concejals”), que no s’identifiquen clarament a l’imatge. El que si apareix, es Bartomeu Alzina “Blai”, el municipal de la Sala.

Mentre el rector ( aleshores anomenat “ecònom”) Miquel Picornell Mayol, es disposava a beneir l’objecte protagonista de l’acte: el primer furgó  funerari del nostre poble,( conegut com a “cotxe dels morts”) destinat al trasllat de difunts al cementiri.


Poca gent, sembla, va assistir a aquest esdeveniment – això d’estirar “la pota” fa poca gràcia, veritat? --. Així hi tot, podem localitzar a la fotografia de Xisco Vives “Gatova”,  a l’amo en Joan Morey, al senyor Paulino Alzina, a Melcior Mayol, de “Son Terrassa”; l’amo en Llorenç  Sancho, de Ca’n Niu; l’amo en Tomeu Sureda “Verger” i  Jaume Mayol, un dels fadrins més populars de la vila, tot una enciclopèdia per seu saber, i a qui, tal volta s’hauria de dedicar qualque article ( el sota signant sentia una gran estima per ell), a més d’un imperceptible grup de gent difícil d’identificar. Tampoc en sabem rés dels 5 escolanets que acompanyen al capellà.

Bé, idò ja teniu tasca – el qui vulgui – per a completar els noms de tots aquells que no hem sabut reconèixer; o corregir – si ens hem errat – el que deixem aquí escrit.

Que us sigui de gust!

MEYME