Al camí de sa Tortuga, a la zona de sa Font de sa Cala, hi ha aparegut això que, eufemísticament, anomenam "punt verd". Tres contenidors per a envasos, paper i vidre, respectivament. I bé està que es faciliti a la gent la possibilitat de reciclar sense haver de trescar mig poble. De manera que, fins aquí, molt bé.



Però, fixau-vos en aquesta segona fotografia. A més de 100 metres dels contenidors de reciclatge n'hi ha dos més per a escombraries en general. Dels negres, vaja. La pregunta salta inevitable: no podrien estar junts? La gent d'aquesta zona, en la seva gran majoria, arriba en cotxe als contenidors, amb els fems. Què ha de fer? Deixar les escombraries a un contenidor i tornar a agafar el cotxe per anar als altres? Sembla, si més no, una mica empipador, tot plegat.


Però la cosa no acaba aquí. Aquest "punt verd" s'ha instal·lat enmig del carrer, i mai millor dit: el contenidor groc està a més de mig metre de la vorera, en un tram no excessivament ample. Però, encara més, a l'altre costat de l'acera hi ha un espai públic, una mena de placeta. No podrien, aquests contenidors, instal·lar-se en aquesta zona, aferrats a la vorera, on la "ploma" del camió de recollida, sens dubte, arriba prou bé?


Potser s'ho repensaran?